Vill du bli smalare? Därför blir du inte smalare runt midjan, i ansiktet, ben och lår

Varför blir jag inte smal undrar många trots att de äter för mycket

Många skriver och undrar om hur de ska bli smalare runt magen, hur de ska bli smalare i ansiktet, få smalare ben och då framför allt lår. ”Jag vill bli smal” är en vanlig önskan som tyvärr väldigt få lyckas med – i alla fall långsiktigt.

Om du har bestämt dig för att bli smal och fortsätta vara smal måste du inse att detta är en långsam och livslång process! Oavsett om det handlar om att du vill bli smal kring magen, låren, eller i ansiktet. Det finns inga bra genvägar, som bantningspiller, överdriven träning, eller svältkurer.

Någon undrade till och med hur man blir ”smal och snygg”? Det sistnämnda kan vi tyvärr inte hjälpa till med…


Men här följer 11 vanliga anledningar till varför du inte blir något smalare:

 • Du äter för mycket tomma kolhydrater, som socker och vitt bröd.
 • Du tror att du äter nyttigt men gör det inte. Makaroner och falukorv med kan ses som sund husmanskost, men är det inte. Du behöver ordentlig kost som ger dig näring och energi.
 • Du är mindre aktiv i vardagen än vad du tror.
 • Du tror att träning förbränner fler kalorier än vad det egentligen gör vilket får dig att förlita dig enbart på träningen samtidigt som du försummar kosten.
 • Du äter för mycket.
 • Du är inte motiverad nog.
 • Du arbetar inte med bra målsättningsmetoder.
 • Du sover för dåligt.
 • Du har inget tålamod. Många går ut för hårt och tappar sugen, och många försöker bli smalare utan att egentligen anstränga sig (de har inte tålamod nog att stå ut med hungerkänslor under dagen), och andra tror att man blir smal på kort tid och sedan håller det i sig resten av livet. Alla dessa subgrupper av bantare har bristen på tålamod som gemensam nämnare.
 • Du unnar dig skräpmat för ofta.
 • Du stressar för mycket. Stress gör det svårare att bli smal.

15 svar på ”Vill du bli smalare? Därför blir du inte smalare runt midjan, i ansiktet, ben och lår”

åh,nu vet jag varför det går så dåligt för mig att gå ner i vikt.Jag sover knappt någonting…

Väger 80 kg och är 15 år.. Vet ni hur det känns?
Jag äter faktiskt groft bröd med ägg till frukost, på helgen tränar jag efter frukosten, en frukt mellan frukost och lunch, lätt lunch, ut och träna med hästarna, en frukt mellan lunch och middag, bra middag, träning efter. VARFÖR går jag inte ner?!?!?! :'(

Till Malin: Jag känner igen mig så väl i din situation, när jag började 7an vägde jag 80kg, har genom åren pendlat upp och ner, som mest gick jag på egen hand vid 19 års ålder ner 20kg på 5 månader.
För 3 år sedan tog jag hjälp på kirurgisk väg, men vägde då 160kg men det är inte det lättaste heller.

Var nöjda med er själva är det viktigaste av allt, se allt positivt istället för negativt. Men viktigast av allt, löna er inte själva med en godisbit för att ni varit duktiga. Det största felet alla människor som försöker gå ned i vikt är att de lönar sig själva..

Hej
Jag heter Nini och går klass 7:a min längd är typ 154 och väger runt 64.
Jag skulle vilja gå ner 10kg och bli som min längd, oj glömde skriva jag är 14 år. Ska resa i juli månaden och skulle vilja se bra framför mina kusiner, min skolavslutning är den 13/6 om 10 dagar. Sedan vill jag gå ut varje dag och springa typ 15-30 min, och ska äta bara müsli ska försöka iallafall. Vad tycker ni? Kommentera, pleas!!

Hej,
Jag är smått överviktig och har varit hela livet.
Benstomme och relativ kroppsstruktur har man från sina föräldrar till största delen = ”tyvärr” om man ska säga så.
Samt att vi lever i ett samhälle som av någon anledning framhäver undernäring som något attraktivt och eftersträvansvärt. Hur detta fenomen har uppkommit kan man väl inte direkt svara på så på tu man hand, men en sak är säker : Idealet med omöjligt smal kroppsstruktur gör oss alla lite galna.
Allt startade väl i princip på Franska Rivieran på 50-6–talet med Twiggy i sin spets där människor och modeskapare runt om i världen började anse att Chic var lika med smal – som om idealet med att ha pengar och kunna äta nog helt svängdes om och blev motsatsen.
Tyvärr. Jag önskar att folk och modeskapare runt om i världen öppnade sina ögon och verkligen förstod hur allvarligt detta problem är.

MVH.

Sophia.

Tack för tipsen! nu vet jag hur jag kan få smalare ben! 🙂

Marny (Viktpendlaren)säger:

Jag är 1,57 cm lång och har vägt 110kg.. jag gick ned till 69 kg på ett ja, självdestruktivt och dåligt sett, Jag var i puberteten och fick diverse ångestdämpande preparat. Jag flyttade hemifrån och hade en riktigt dålig ekonomi, även om det var ett dåligt sätt så funkade det.. jag höll mig ”normalviktig” lr i mitt ideal kan vi kalla det i 5 år.. sedan blev jag kär och jag väger 88 kg nu, jag känner att om jag inte gör något åt detta nu så kmr jag väga 110kg igen och rulla fram igen. Det som är läskigt är HUR snabbt man kan pendla i vikt, för det går snabbt, läskigt snabbt.. och nu sitter jag och googla på diverse dieter och ”fusk” knep.. Jag jobbar dessutom som konditor.. skitkul med alla bakverk runt omkring mig, nu svullar jag inte i dem, jag är faktiskt så trött på bakverk så jag skulle kunna kräkas, men jag MÅSTE provsmaka, jag måste engagera mig så att jag vet att det jag säljer smakar som det skall, (som i vilken kock som helst) och efter en dag i all sötma så vill jag bara bita i stans fetaste saltaste biffen ever! tror detta är boven i min vikt.. att pendla mellan allt sött för att sedan komma hem och frossa i salt.. Måste komma i underfund med en balans.. Men jag skall hitta balansen, får tvinga dem andra anställda att provsmaka och bli tjockisar ist för mig! :> (Skämt åsido)

Självinsikt är första steget Marny. Lycka till!

Jag väger ca 59 kg, jag är 11 år (snart 12) och jag är typ osäker på om jag är smal eller tjock. Mina vänner säger att jag är något mellan, en i min klass är superpopulär och spinkig, jag vill ha samma kroppsform som hon. Jag köper alldeles för tajta jeans för att pressa in fettet och det funkar ganska bra, men inte helt. Jag är ute och motionerar med mina daghundar efter skolan. Äter knäckebröd (inget pålägg) och dricker té till frukost och till middagen äter jag nästan bara grönsaker (oftast fisk till). Men det hjälper inte. Snälla, kommentera vad jag ska göra och om jag väger för mycket för min ålder.

Hej Sara! Du väger inte för mycket. Men jag tycker du ska prata med kurator eller lärare om hur du känner.

Jag väger 40kg och är 1,58m jag är ganska så muskulös. Men ibland känns det lite konstigt och alla tycker att jag väger skit lite för min ålder (14. År) men ändå vill jag få fram kindben och m.m. Sen med på skolans bad kan det känns som att folk glor sen efter det så kan jag bli kalla för typ tändsticka m.m. Vad tycker ni att jag ska göra?

Jag är 13 år , 1.61 cm och väger 61,8 kg tror jag, jag vet att jag inte är tjock men jag vill ändå gå ner och få plattare mage. Jag mår ganska dåligt över min kropp även fast alla säger att jag inte är tjock, jag tänker på min kropp nästan hela tiden. jag försöker träna och då går det ganska bra men det håller aldrig. Kan ni ge några tips på mat och övningar. Ni kanske tycker att jag ska vara nöjd men ni förstår inte hur påverkad man blir i dagens samhälle, jag vill inte bli överdrivet smal jag vill bara bli nöjd med mig själv och ni som säger att man ska vara nöjd över sig själv ni måste förstå att man kan bara bli nöjd över sig själv när man kollar i spegeln och är nöjd. tacksam för svar

Luwam
Hej jag är 15 år 1,61cm och väger 62kg men jag vill gå ner 7kg snälla kan ni hjälpa mig vad ska jag göra ?

Jag är 12 år o väger 65 kilo. skäms över att finnas.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: