Om Nyttigt

Nyttigt håller sedan 2009 på de senaste forskningsrönen inom fitness, kost och hälsa i allmänhet. (kontaktuppgifter finns längs ner på sidan). Sidan har i genomsnitt cirka 2000 unika besökare om dagen.

Som alla som följt hälso- och träningsrelaterade trender under en längre period vet så råder det stor oenighet i forskarvärlden om vad som egentligen är nyttig respektive onyttig kost, eller vilken form av träning som ger bäst resultat inom fettförbränning eller muskelbyggande.

Människor med exakt likadan utbildningsbakgrund och erfarenhet kan inom denna bransch ha direkt motsatta åsikter om hur man ska leva ett hälsosamt liv. Vår tanke är att försöka lotsa den hälsointresserade genom djungeln av motstridiga forskningsresultat.

Vi litar mest på dem som kan visa upp konkreta resultat och försöker i så stor utsträckning som möjligt ställa motsägande rapporter mot varandra. En av de stora farorna i hela fitnessindustrin enligt oss är det fundamentalistiska synsättet att det går bara att följa ett sätt att äta, eller en träningsfilosofi för att uppnå en god hälsa.

Vad kvalificerar redaktören för Nyttigt.eu?

Före detta idrottslärare på högstadiet och gymnasiet, bred universitetsutbildning inom beteendevetenskapliga ämnen, inklusive idrottspsykologi,  samt före detta tjockis som lyckats gå ner i vikt – och behålla den. Det sistnämnda slår alla andra meriter med hästlängder. Inget slår erfarenhet. Har utöver universitetsutbildningen fortsatt kontinuerligt att läsa ny forskning och litteratur som berör träning, kost och hälsa.

Om du vill publicera dina synpunkter eller erfarenheter inom träning och olika dieter skicka in din artikel till mail@nyttigt.eu så publicerar vi den gladeligen.

8 svar på ”Om Nyttigt”

Superbra hemsida som känns väldigt trovärdig och är informationsrik!

Tack, Elin!

Håller med -kan inte sluta läsa!

Fint! Här kommer jag att läsa massor. Länkar även från min egen blogg till din, hoppas det är ok!

Klart det är okej. Tack! 🙂

Jätte bra sida med väldigt bra artiklar. För ett tag sedan fick jag reda på att jag hade diabetes och efter att ha läst några artiklar har jag redan hittat några nyttiga tips som kanske kan hjälpa mig.
Tack för alla superbra tips.

Superbra sida! Har följt den i ett par år nu och det enda jag kan sakna är en länk/notifiering på facebook när det kommer en ny artikel. 🙂

Tack Daniel! 🙂 Vi ska fundera lite på om vi ska göra automatiska uppdateringar på Facebook. Tills dess kan du ju alltid få uppdateringarna automatiskt till din mail (eller RSS). Du hittar dessa tjänster på huvudsidan längst ner i högerspalten.

%d bloggare gillar detta: