Rynkor – ögonkräm och behandling – och därför uppstår rynkorna

Rynkor är en naturlig del av att åldras

Det finns ofarliga krämer som bevisats förebygga rynkor. Den bästa ögonkrämen mot rynkor lär vara Akademiklinikens Beauty through science, men det finns också tester gjorda där det visade sig att den mest effektiva hudkrämen var vanlig fuktkräm. Det händer dock en hel del inom området och krämerna blir allt bättre.

Om du vill testa med att förebygga rynkor, och reparera huden, med hjälp av hudkrämer rekommenderar vi att du handlar på nätet där priserna är mycket billigare.

Den största webbutiken för skönhetsvård i Sverige och för antirynkkrämer och andra skönhetsprodukter online är Yves Rocher.

Hur och varför uppstår rynkor?

Att man får rynkor runt ögonen, under ögonen, i pannan, och runt munnen och halsen är helt naturligt och alla människor som har förmånen att få leva ett långt liv ”drabbas” för eller senare av rynkor.

När man är yngre behåller huden sin form eftersom det mellersta av hudens tre skikt (läderhuden) innehåller proteinerna kollagen och elastin som gör huden elastisk och stark. Under årens lopp försvinner emellertid dessa proteiner successivt och huden förlorar sin spänst. Samtidigt börjar fettet i underhuden försvinna vilket leder till att hudens översta skick sjunker ihop och rynkor uppstår.

Rökning accelererar hudens åldringsprocess förbluffande effektivt!

Rökning förstör huden

Det finns många olika faktorer som spelar in vad det gäller hur tidigt dessa rynkor börjar uppstå, och hur många de blir. De genetiska förutsättningarna spelar en stor roll, men hur sunt vi lever är också en stor faktor i sammanhanget. Rökning, solning i solarier och för mycket exponering för direkt solljus spelar en stor roll i hur mycket rynkor du utvecklar. En överläkare på Karolinska sjukhuset menar att en 40-åring som rökt i 20 år har en hud som motsvarar huden hos en 55-årig människa!

Det har också visat sig att det är viktigt att dricka mycket vatten för en spänstig hud och att om man regelbundet använder fuktkräm så håller man rynkorna borta! Även en sund livsstil där man dricker måttligt med alkohol och äter nyttigt (till exempel har undersökningar visat att c-vitamin är bra för huden) bidrar positivt till att motverka åldrandet.

Alltså för att summera; undvik rökning, sola aldrig solarium, vistas inte för mycket i solen, ät nyttigt, drick mycket vatten och använd fuktkräm varje dag så kommer din hud hålla sig rynkfri länge och väl.

Det finns också olika behandlingar som kan släta ut huden något, som injektionsbehandlingar, slipning och peelning. Det går också att utföra en kirurgisk behandling mot rynkor, en så kallad ansiktslyftning. Problemet med ansiktslyftningar är dock att man påfallande ofta ser väldigt onaturlig ut i huden efteråt, och att de är riktigt dyra.

Botox är ett nervgift som slätar ut huden. Botox har dock ingen effekt på rynkor som uppstått på grund av åldrande eller solen, utan bara de anspännings rynkor som uppstått på grund av slappa muskler . Botox behandlar som mest effektivt rynkor mellan ögonen, de horisontella rynkorna i pannan, och rynkor i utkanten av ögonen, runt munnen och halsområdet. Men tänk som sagt på att Botox är ett nervgift innan du beställer en behandling…

Ögonkräm mot rynkor kan vara effektivt

 

3 svar på ”Rynkor – ögonkräm och behandling – och därför uppstår rynkorna”

Håller med dig om faktorer som påverkar rynkor. En kombination av kvalitétsprodukter som förebygger åldrande med en hälsosam livsstil är a och o. Däremot har forskningen kommit väldigt långt och bättre och bättre produkter kommer ut på marknaden vilket är jättekul. Ska bli spännande att se vad framtiden erbjuder!

Håller med Sofia. Det kan mycket väl hända stora saker inom området framöver.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: