Ekologisk hudvård – de bästa och billigaste butikerna online

Ekologisk hudvård är bra för såväl hud som miljö

Ekologisk hudvård är något som blir alltmer populärt inom hälsovärlden. Försäljningssiffrorna pekar spikrakt uppåt. Det tog ett bra tag innan de naturliga tillverkningsmetoderna fick sitt slutgiltiga genombrott, men i takt med att intresset för hälsan och miljön har aktualiserats har dessa produkter hamnat rejält i fokus. Nedan listar vi de bästa ekologiska produkterna, och var du kan köpa dem billigast på nätet.

Handla ekologiska hudvårdsprodukter online billigt

Yves Rocher är en jätte inom branschen och är unika eftersom företaget har kontroll över såväl skörd som produktutveckling och försäljning. Oavsett om du är ute efter ekologiska hudvårdsprodukter till honom eller till henne, barn eller bebisar, så är Yves Rocher det bästa valet. Här hittar du naturliga produkter för anti-aging, handkrämer, smink, solskydd, etc. i allra högsta kvalitet. Klicka här för att komma till butiken

Bodystore är en svensk klassiker på nätet vad det gäller hälsoprodukter. Deras avdelning med ekologiska salvor, krämer, ansiktsvård, hårvård, etc. är mycket bra och prisvärd. Länk till det ekologiska sortimentet.

Ekologisk hudvård – bra för såväl din kropp som miljön

Ekologiska hudvårdsprodukter är bra för miljön

Varför ska man välja ekologiska hudvårdsprodukter? För att huden är vårt största organ och utgör cirka 16 procent av vår kroppsvikt. Huden skyddar oss mot ultraviolett strålning, giftiga ämnen och mikroorganismer.

Vår hud behöver tas om hand på bästa sätt, och ekologiska, naturliga produkter är mest effektiva. Det är visserligen sant att det egentligen inte ska behövas några externa produkter för att hålla huden i bra skick. Kroppen sköter det själv genom att man skyddar huden och dricker tillräckligt med vätska och äter bra och ren mat. Det är dock tyvärr så att kroppen behöver lite extra hjälp på vägen för att skydda sig mot alla de giftiga ämnen som förorenar vår luft. Visste du för övrigt att även stress påverkar vår huds välbefinnande?

Många syntetiska hudvårdsprodukter innehåller kemikalier som kan skada vår hälsa på längre sikt, och/eller leda till omedelbara och allvarliga allergiska reaktioner. Dessutom är många av de ämnen som återfinns i hudvårdsprodukter dåliga för miljön och djuren.

De ekologiska produkterna är dock naturliga och är framställda av metoder som bevarar de potentiellt aktiva beståndsämnena samtidigt som de skonar såväl hälsa som miljö.

%d bloggare gillar detta: