Träning 2012 – de 20 hetaste trenderna överlag inom hälsobranschen

CNN har gjort en stor undersökning på vilka aspekter inom fitness och hälsoindustrin som det kommer att fokuseras mest på i världen under 2012. Träningstrender 2015.

 1. Den största globala trenden spår man kommer att bli en ökad efterfrågan på utbildade, certifierade och erfarna fitness-experter.
 2. Nummer två på listan blir styrketräning.
 3. Fitness-program som är speciellt anpassade för äldre blir också mer efterfrågade under året.
 4. Träning i syfte att gå ner i vikt. 
 5. Barn och fetma kommer debatteras på den globala arenan. Detta börjar bli ett problem som inte bara härjar i Europa och USA utan över i princip hela världen. I Kina, som exempel, har man börjat dra igång stora undersökningar på om brunt ris (vitt ris ses numera tyvärr som en statussymbol) kan hejda det framväxande problemet med diabetes i landet. Många länder försöker också utveckla bra och roliga, nya sätt för barnen att hålla sig i trim. Varför inte genom att spela trummor till exempel?
 6. Personliga tränare fortsätter att vara populära trots att de, handen på hjärtat, i 99 procent av fallen är överflödiga.
 7. Core-träning, eller som det heter på svenska, bålträning med övningar som plankan, bryggan, och övningar med bollar, etc. är fortsatt populärt.
 8. Pass med gruppträning ledda av en professionell tränare växer såväl i Sverige som globalt.
 9. Zumba och andra typer av dans-träning börjar bli en riktigt stor global trend.
 10. Funktionell träning, det vill säga att man fokuserar på att träna muskler som man använder i jobbet och i vardagen.
 11. Yoga är snart lika populärt i väst som i öst.
 12. Genomgripande helhetslösningar för bättre hälsa på arbetsplatsen. Detta med att hålla de anställda i topptrim genom att erbjuda träningsmöjligheter, mental rådgivning och kostrådgivning kommer och går varje decennium i Sverige. Nu kanske det är dags igen.
 13. Boot camp, det vill säga att du skickas till ett träningsläger som liknar militär träning. Denna typ av träning har funnits i Sverige ett par år, men verkar inte riktigt ha tagit fart.
 14. Utomhusaktiviteter. Att träna utomhus är en sund trend som rimmar fint med nummer tio på listan.
 15. Att nå ut till nya marknader. I vissa länder (även i vissa städer på landet i Sverige) är det väldigt många som inte har tillgång till ställen att träna på. Det är viktigt att man gör något åt detta.
 16. Spinning (cykling inomhus). Har länge varit en populär träningsform i Sverige. I takt med att träningsredskapen för hemmet blir allt bättre och billigare kan vi nog vänta oss att fler och fler cyklar hemma istället för på det dyra gymmet.
 17.  Sport-specifik träning. Globalt sett blir det allt större möjligheter att gå med i någon form av organiserad idrott. Detta har dock aldrig varit ett problem här hemma.
 18. Olika program som syftar till att uppmuntra den anställde till att ta hand om sin hälsa.
 19. ”Wellness coaching”. Begreppet Wellness växer även i Sverige. Återigen, vi ifrågasätter dock att någon ska behöva betala för allmänna hälsoråd när allt finns att tillgå gratis på nätet.
 20. ”Träning på recept”. Att få träning på recept har visat sig vara mycket lyckat i de få test man gjort i Sverige så här långt. Räkna med att det blir allt vanligare att doktorn ordinerar träning till dig som medicin.

Läs våra övriga spådomar vad det gäller hälsotrender 2012.

Zumba träning
Det är populärt att träna Zumba 2012
%d bloggare gillar detta: