Milleniumdieten – ytterligare en diet med få kolhydrater och mycket protein

Milleniumdieten är en diet som baserats på doktor Mark Davids observationer av patienter. Efter att ha jobbat som läkare i flera år märkte Davis ett mönster i dieten hos sina överviktiga patienter. Han började anteckna vilka olika typer av mat som orsakar viktuppgång.

Davis började sedan rekommendera patienterna vilken typ av mat man bör eliminera eller i alla fall äta mindre av och resultatet lät inte vänta på sig. Doktor Davis patienter tappade fyra till åtta kilo i veckan på hans rekommenderade matplan.


Så vilken typ av mat ska man äta enligt Millenium-dieten?

Det handlar i huvudsak om att äta mycket protein och långsamma kolhydrater. Milleniumdieten är inte revolutionerande på något vis och påminner mycket om de flesta andra ”moderna” dieter med mycket protein och få kolhydrater.

Om du vill äta enligt Milleniumdieten rekommenderas till exempel: fisk, grönsallad, mandel, grillad kyckling, ägg och andra proteinkällor. Dessutom rekommenderar doktorn en multivitamintablett och ett stort intag av vatten.

Boken ”The Millenium diet” (som inte finns på svenska) utlovar en viktminskning på cirka 13 kilo redan första månaden man påbörjar dieten. Detta låter lite väl extremt och de flesta läkare rekommenderar inte en sådan snabb viktminskning. Det finns dock ny forskning som pekar på att en snabb viktminskning är effektivt för att behålla vikten även i ett längre perspektiv.

%d bloggare gillar detta: