Viktigare träningstips och sanning om viktminskning kommer du aldrig läsa

Folk gör vad som helst för att stanna i sin bekvämlighetszon. Men, vad du än vill uppnå – vad som helst. Du måste lämna din bekvämlighetszon! Det går inte att komma undan. Att hitta och behålla kärleken, att bygga upp ett framgångsrikt företag och tjäna mycket pengar kräver tid, energi och en hel del obehag. Det är oundvikligt.När du vill uppnå din drömkropp måste du inse att det inte finns några genvägar, att det är ett stort projekt som kräver en initial jätteansträngning (om du är riktigt ur form) och en hel del uppmärksamhet och energi resten av livet.

Minsta motståndets lag är likt gravitationen en naturkraft. Vi har stora drömmar, men vill inte gärna inse att det krävs stora insatser för uppnå dessa. Du kommer inte vinna på lotto, du kommer inte hitta din drömpartner genom att hoppas på att han eller hon kommer på ”oväntat besök”, och du kommer definitivt inte uppnå din drömvikt och/eller lägga på dig muskler genom någon form av tillskott, eller att du väljer att ta trapporna istället för hissen och gör fem armhävningar om dagen, eller att du börjar äta enligt någon av alla ”mirakeldieter”.  Det krävs större uppoffringar än så.

Var kommer vår drivkraft från egentligen, och vad ska man göra om man känner låg motivation?

Vägen till en ny fysik är lång, hård och orättvis

 

Det gör ont att träna hårt

Gör det ont? Svider dina ögon av svettårar? Brinner det i dina lungor? Har du blodsmak i munnen och bultande öron? Är mjölksyran din värsta fiende? Skulle du göra vad som helst för att få vila just nu?

Om du fortsätter utan att vila, om du ignorerar smärtan och svedan är du på väg mot en ny och fantastisk fysik.

Om du däremot stannar kvar i bekvämlighetszonen, och bara svettas litegrann, värker lite lagom, och bara upplever mjölksyran som något lite obehagligt. Då kan du hålla på med vad du gör i en smärre evighet utan att få några riktiga resultat.

Det finns otaliga träningstips som talar emot sig själva. En tidning skriver träna inte samma muskelgrupp varje dag medan en annan ger tipset att man ska träna en muskelgrupp högst en gång i veckan. Man diskuterar vad som är mest effektivt: många eller få repetitioner, långsamma eller snabba lyft, maskiner eller kroppsvikten. Allt detta är dock av underordnad betydelse, det är intensiteten som är det mest avgörande.

Ni har sett dem i gymmet, eventuellt till och med i spegeln. Du vet vilka jag talar om.  De där som alltid tränar, år ut och år in, men som aldrig får några synliga resultat. Håret blir tunnare med åren, ansiktet blir rynkigare. Men kroppen är sig lik. Trots otaliga timmar vid träningscykeln, trots tusentals bicepscurls och situps. De ligger på ett jämviktsläge. Deras relativt stillsamma träning påverkar inte musklerna mer än vad de behöver för att fungera i sin nuvarande form.

All denna medelintensiva träning ger förstås också en massa fördelar för hälsan. Och jag är fullt medveten om att de flesta inte har ork, tid eller kanske ens hälsa nog att verkligen pressa kroppen. Jag är också medveten om att alla har olika genetiska förutsättningar, och att en perfekt fysik inte behöver vara ett mål i sig för alla. Men sanningen är ändå den, och du kommer aldrig undan detta. Det gör ingen av oss. Om vi verkligen inte lämnar vår bekvämlighetszon, kommer vi aldrig någonstans i vår träning.

Du måste lära dig att acceptera obehag om du vill uppnå dramatiska fysiska förändringar med din kropp.

En sanning om viktminskning du inte vill höra men aldrig kommer undan

Sisyfos
Sisyfos kämpade och kämpade men kom ingenstans

Det samma gäller dig som vill gå ner i vikt. Det kvittar vilken form av diet du följer. Näringsdrinkar, massor av kolhydrater, nästan inga kolhydrater, berg av protein och/eller fett, grönsaker, bär, frukt, Quinoa, fisk eller kyckling, Hur du än vrider och vänder på det, hur du än äter eller inte äter måste du inse för att gå ner i vikt måste du lära dig att leva med starka, nästintill outhärdliga hungerkänslor under perioder. Om du inte har känt dig hungrig vid ett enda tillfälle under dagen… då har du också med största sannolikhet ätit precis så mycket, eller mer, än vad kroppen behöver.

Om du inte biter ihop och accepterar de stundtals obehagliga hungerkänslorna kommer du bara stå och stampa likt Sisyfos, greken som trotsade gudarna och dömdes till att för alltid rulla en och samma sten uppför samma berg – i all evighet, utan förändring.

2 svar på ”Viktigare träningstips och sanning om viktminskning kommer du aldrig läsa”

Så J….a bra förklarat!!! Och så sant!!
Tack 🙂

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: