Studie visar att hundägare får mer motion

Hunden är bra för hälsan

En ny amerikansk studie utförd på Michigan State University visar att hundägare får mer motion än andra. I genomsnitt är hundägare ute och går en timme mer i veckan jämfört med de som inte äger en hund.

En professor vid universitet säger att hundägaren får minst lika många hälsofördelar av promenaden som djuret. Av människorna som ingick i undersökningen ägde 41 procent en hund. Av dessa visade det sig att 2/3 är ute och går tio minuter åt gången med hunden. Det visade sig också att hundägarna var 69 procent mer benägna att sin få rekommenderade sammanlagda veckodos av motion (i USA rekommenderar man alla att röra på sig minst 150 minuter i veckan) än de som inte ägde en hund.

Men om du äger en hund och tillhör den tredjedel som inte är ute och går med hunden bör du tänka på att det är inte bara du och ditt hjärta som är i behov av motion, även hunden behöver gå ut och gå regelbundet!

Om du sällan motionerar överhuvudtaget kan det samtidigt vara bra att skaffa en hund. Det har visat sig att hunden är otroligt motiverande för oss människor att få den motion vi behöver. Vi kanske går ut med hunden främst av omtanke för djuret, men det gör som sagt oss själva minst lika gott att vara ute och röra på oss i solen och den friska luften. Rekommendationen är att vi tar en promenad med hunden minst 30 minuter åt gången fem dagar i veckan.

Källa: Health Usnews.

%d bloggare gillar detta: