Därför bör du äta dessa tillskott trots god kost

Jan08 407
På stenåldern behövdes inga tillskott

Trenden inom hälsa dessa dagar är en återgång till det ursprungliga livet, den naturliga dieten. Och detta är förstås en mycket positiv trend. Om vi äter en varierad och naturlig och opåverkad kost kommer vi må mycket bättre, prestera mer, och hålla sjukdomar borta. Många anser att det räcker med att äta nyttig och varierad mat för att få i sig allt man behöver.  Stenåldersmänniskan hade ju inte tillgång till tillskott, och han var i fysiskt topptrim. Riktigt så enkelt är det dock tyvärr inte.

Så varför ska vi äta tillskott?

Fiskolja är mycket viktigt att vi får i oss eftersom fettsyran omega 3 i stor utsträckning har försvunnit från maten vi äter. På stenåldersmänniskans tid åt man bara frigående djur som hade en mycket bättre sammansättning av omega 3. Till och med grönsakerna innehåller mindre omega 3 nuförtiden.

Förr fick man också i sig mycket mer naturliga bakterier. Det var omöjligt att undvika smuts när man inte ens hade tillgång till tvål, och inte ens visste vad bakterier var! Problemet i vårt moderna samhälle och dess enorma fokus på renhet är att vi inte får i oss de nyttiga bakterierna heller. Ät därför mat, eller tillskott, med probiotika!


Vad det gäller tillskott i form av antioxidanter är forskningen lite kluven. Visserligen får vi oss alldeles för lite antioxidanter i den moderna kosten, samtidigt så har undersökningar visat att tillskott av E, A och betakaroten leder till ökad risk för hjärtsjukdomar och cancer. Dock har vissa tillskott av antioxidanter visat mycket bra resultat, som till exempel quercetin.

Vegetarianer bör för övrigt få i sig ett tillskott med B-vitamin och D-vitamin.

%d bloggare gillar detta: