Varför går jag inte ner trots att jag bara äter en gång om dagen?

Äter du bara en gång om dagen? Skippar du frukosten i syfte att bli smalare? Äter du enbart soppor eller näringsdrinkar? Testar du alla nya trenddieter som till exempel att undvika alla kolhydrater i kosten?

Du har en osund inställning till mat.

Vad du måste lära dig förstå är att maten är INTE din fiende! Den är din allierade i jakten på en snygg kropp och god hälsa. Rätt mat ger dig energi och möjlighet att träna mer. Rätt mat gör dig också på bättre humör och stimulerar din mentala energi.

Ät tre till sex gånger dagen. Ät mycket frukt och grönt. Acceptera att hungerkänslor är obehagliga (men värre än så är det inte). Ät fisk och kyckling och vilt, men även nöt och fläsk. Ha lite potatis råris och fullkornspasta som tillbehör. Grädde och smör är helt okej i små mängder. Ät och njut, men lär dig känna efter när du är mätt och inte behöver mer kalorier. Om du totalt saknar förmåga att känna när du egentligen är mätt behöver du hjälpa kroppen att återfå den förmågan genom att räkna kalorier ett tag.

Svårare än så är det inte att gå ner i vikt. Det är egentligen en sensation att så många misslyckas gång efter gång att gå ner i vikt när det egentligen inte handlar om mer än att äta rätt, äta mindre än vad du behöver samtidigt som du biter ihop och står ut med suget, och håller igång kroppen med fysisk aktivitet. Tänk dock på att det är en mycket svår uppgift att gå ner i vikt enbart med hjälp av träning.

%d bloggare gillar detta: