Träningshemligheter från Amerikansk Fotboll

Amerikansk fotboll
Träningshemligheter från NFL

I NFL, ligan för Amerikansk fotboll, återfinns några av världens absolut starkaste och snabbaste idrottsmän. För att lyckas i den stenhårda sporten Amerikansk fotboll – för att nå hela vägen till superligan NFL, måste du vara i absolut fysiskt toppskick. Bill Phillips på tidningen Men´s Health intervjuade nyligen Todd Durkin, som är en firad tränare åt NFL-superstjärnor som Drew Brees, Reggie Bush och legendaren LaDainian Tomlinson.

Durkins fyra träningshemligheter för att uppnå en toppfysik:

Arbeta hårt med dina svagheter. Den genomsnittlige mannen eller kvinnan undviker som oftast att träna muskelgrupperna de är svaga i trots att de borde göra precis tvärtom. När Durkin får en ny klient börjar han alltid träningsprogrammet med att jobba på dennes svagheter. Drew Brees, som för övrigt slog ett ”oslagbart” rekord i år, var svag i bålen när han började träna med Durkin.

Därför fick Brees börja med att träna hårt med träningsövningar som stärker bålen. Durkin använder sig för övrigt inte så mycket av traditionella styrkeövningar utan lägger mer emfas på ”snabbhet”, ”explosivitet”, ”rörlighet” och ”flexibilitet”.  Samtidigt bör det förstås nämnas att de flesta av hans klienter redan är mycket starka i grunden när de anländer till honom. Men sensmoralen är ändå att du inte ska snöa in på ett område i din träning, som till exempel bänkpress, eller situps. Variation är ett nyckelord.

Det andra tipset är att du måste ”öka tempot”. Se till att få upp pulsen och håll ett högt tempo genom hela passet. Oavsett vilken nivå du ligger på är detta ett mycket effektivt sätt att snabbt se resultat i träningen.

Det tredje tipset är att inte hoppa över ”de tre stora” hur jobbiga de än må vara. De tre stora övningarna som ger dig en överlägsen fysik är kungen av överkropps-övningar: 1. Pullups  2. Armhävningar 3. Benövningen utfall. Läs tips på hemmaträningsprogram.

Det fjärde tipset är att undvika följande vanliga misstag: 1. Lägg inte för mycket vikt på mycket vikt! Det är inga fel med att lyfta tungt, men du behöver även variera med att lyfta lättare vikter i snabbt tempo, variera vilotiden mellan set, etc. 2. Ett vanligt misstag är att man inte tränar hela kroppen. Att bara fokusera på bröst och biceps räcker inte långt. 3. Brist på variation är ett mycket vanligt misstag. Se till att inkludera träningsredskap som medicinbollar, stabilitetsbollar, etc. för att få lite variation i din träning. 4. Du tränar för mycket. Många skador uppstår på grund av att man tränar för ofta och för ensidigt. 5. Du äter fel. Att äta rätt och dricka tillräckligt med vatten är A och O för dig som vill lyckas med träningen. 6. Du sover för lite. Får du inte tillräckligt med sömn orkar inte kroppen återhämta sig tillräckligt mellan passen.


När är Super Bowl?

Missa inte Super Bowl, finalen i NFL, som spelas söndagen den 3 februari 2013. Super Bowl bjuder alltid på suverän underhållning tack vare lagens enormt atletiska spelare.

År 2012 möttes New England Patriots och New York Giants. Första gången dessa möttes I final år 2007 så vann Giants mot alla odds. Patriots var återigen favoriter till att vinna 2012 men Giants, med Eli Manning i spetsen, var återigen det bästa laget.

Oavsett vilka som möts i den amerikanska finalen så är det alltid en fantastisk show som får självaste Champions league att se blek ut i jämförelse.

%d bloggare gillar detta: