Hur lång tid tar det innan jag börjar se resultat av träningen och/eller viktminskningsprogrammet?

Många undrar hur lång tid det tar innan man börjar se synliga resultat efter att man börjat träna eller äta rätt och mindre. Svaret är förstås väldigt individuellt, och beror dels på vad man tränar, hur hårt man tränar, hur ofta man tränar, och framförallt vilket diet man håller sig till.

Men, man brukar uppskatta att visuella framsteg av såväl träning som viktminskningsprogram brukar ta cirka sex veckor innan de ger synliga resultat. Många ger upp innan de kommit så långt. Och många har alldeles för högt ställda förväntningar på resultatet av sitt nya liv. För de flesta tar det flera år av hårt arbete för att ens komma i närheten av sin idealbild, eller sin matchvikt.

Andra som har de rätta förutsättningarna, kunskapen och framförallt motivationen fixar mycket synliga resultat mycket snabbt.

Titta på den här inspirerande videon av Internet-legenden John Stone som beslutade sig för att förvandla sin kropp och få fram magrutorna.

Videon visar hur han genomgår förvandlingen från soffpotatis till mycket deffad (lite kroppsfett) under en period av 365 dagar. Han tog för övrigt två kort om dagen som låg till grund för hans bildspel.

Johns diet var mycket noggrann och han tränade styrketräning (basövningar mestadels)  stenhårt flera gånger i veckan. Dessutom var han mycket motiverad och målmedveten. Att hålla motivationen dag ut och dag in utan att unna sig något onyttigt eller bara ta en dag i soffan är svårt för många.


Att uppnå så stora förändringar som John gjorde i videon ovan, och framförallt bli vältränad så snabbt som han blev det, är inte alla som fixar. Men stirra dig inte blind på hans resultat, utan fokusera på att förbättra allt i din livsstil lite i taget. Ät undan för undan bättre mat, dra ner på kalorierna successivt och träna mer effektivt (gärna med hjälp av bra träningsredskap) Att träna så mycket som möjligt är inte alltid den bästa lösningen. Att träna på ett tillräckligt intensivt sätt är viktigare och ger ofta snabbare träningsresultat.

Stirra dig heller inte blind på hur du ser ut i spegeln. Ofta hinner inte självbilden med hur vi egentligen ser ut. Vi kanske ser väldigt vältränade ut i andras ögon, men ändå när vi synar spegeln eller foton på oss själva ser vi bara ett sorgligt och halvtjockt monument över ett misslyckande.

Dessutom ska man egentligen aldrig mäta hälsa och välmående i hur man ser ut! Om din kropp är i suverän form och fungerar som den ska och du mår så bra du bara kan så är det en mycket större seger än synliga resultat i form av magrutor!

%d bloggare gillar detta: