En gammal huskur för att förbättra den manliga prestationsförmågan

Pinjenötter var populära redan under Romartiden

Den romerske kejsaren Marcus Aurelius hade en personlig läkare vid namn Galen. Denne grekiske läkare ordinerade en speciell huskur för att förbättra den manliga prestationsförmågan. Enligt Galen skulle ett glas tjock honung (helst medicinsk Manuka-honung!), plus 20 mandlar och 100 pinjenötter intas tre kvällar i rad.

Under denna tid ansåg man också att mandlar skyddade mot de skadliga effekterna av alkohol, och nuförtiden finns det en hel del forskning som tyder på att mandlar hjälper till vid viktnedgång. Pinjenötter innehåller mycket zink som bland annat är bra för mannens produktion av sperma, och honung har i de flesta kulturer genom historien ansetts vara ett universalmedel mot en uppsjö av åkommor. Det är därför helt klart inte bortkastat att pröva på denna gamla romerska huskur. Galen var en föregångare inom mycket inom läkarvetenskapen och var bland annat den förste att beskriva hur andningssystemet fungerar.

Fler råd från historien för att stärka den sexuella prestationsförmågan

Kvinna tuggar på ett björnbärHistoriens kulturer är fyllda av bisarra matråd för att stärka mannens sexuella kraft. Allt från vildsvinsurinblåsor till noshörningshorn och galla från en hyena. Låt oss istället fokusera på mat som modern forskning sedermera bekräftat innehåller ämnen som är stärkande (om än inte lika potenta som man kanske trodde förr):

Basilika har länge ansetts ha en speciell förmåga att väcka lustarna hos mannen, så till den milda grad att kvinnor smorde in sina bröst med torkad basilika. I Haiti är basilika ett viktigt inslag i voodoo-kärleksceremonier.

Ostron dokumenterades redan på 200-talet av romarna som ”sexuell mat”. Dess status som ett afrodisiakum uppstod i de grekiska myterna då Afrodite, kärleksgudinnan, födde Eros på ett ostronskal. Det sägs att Casanova varje morgon intog 50 råa ostron i badet med sin älskarinna för dagen.

Selleri har en stark erotisk inverkan och den svenske författaren och läkaren Charles Emil Hagdahl avrådde därför gamla ungkarlar från att äta selleri. I det antika Rom dedikerade man selleri till sexguden Pluto.

Egypterna ansåg att kikärtor var så potenta att när man genomgick perioder för att lära sig konsten att vara avhållsam instruerades man att undvika kikärtor. Linser däremot ansågs ha en rakt motsatt effekt, vilket man tror ligger bakom faktumet att de sedan länge konsumerats i kloster…

Aztekerna kallade avokadoträdet för Ahuacuati, som betyder ”testikel-trä”. Sedermera spred de spanska erövrarna nyheten om avokado-fruktens stimulerande förmågor. Avokadons effekter ansågs så kraftiga att katolska präster förbjöd sina församlingsmedlemmar att äta dem.

Det är föga förvånande att man länge ansett bananer vara en frukt (jaja, det är rent botaniskt ett bär) med magiska erotiska krafter… Det sägs bland annat att ormen som frestade Eva i lustgården gömde sig bakom en klase bananer.

Det finns dokument som går så långt tillbaka i tiden som det första århundrandet efter Kristus (i romarriket och hos egypterna) som tyder på att Rucolasallad ansetts vara ett afrodisiakum. Dessutom innehåller rucola mycket A-vitamin som stärker vår nattsyn.

Anisfrön har använts som ett afrodisiakum sedan de antika grekerna och romarna. Bland annat trodde man att det väckte lustarna att suga på anisfrön.

Andra livsmedel som använts för att stärka den sexuella förmågan inkluderar chili, choklad, lakrits, senap, muskot, lök, ananas, och inte att förglömma våra väldigt svenska ”frukt-bröstvårtor” hallon, björnbär och blåbär.

Källa: International living, mdieda.com

%d bloggare gillar detta: