5 factor diet – faktor fem dieten som gjort Hollywood smalare

Factor 5 är populär i Hollywood

Vill du bli slimmad som stjärnorna kanske ”5 factor diet”, eller ”faktor fem dieten” är något för dig? Mannen som ligger bakom dieten är en känd tränare för många Hollywoodstjärnor vid namn Harley Pasternak.

Så fungerar factor 5 diet

Den går helt enkelt ut på att träna hårt i fem veckor, att äta nyttig mat fem gånger om dagen som innehåller fem huvudingredienser. Dessutom är du tillåten att ha fem dagar på fem veckor då du ”fuskar” och unnar dig att äta lite extra eller onyttigt. Detta är viktigt då det höjer din motivation.

Det råder inget magiskt med siffran nummer fem utan detta är förstås helt enkelt en ploj för att göra dieten lättare att marknadsföra. Samtidigt råder det ingen tvekan om att om man följer planen för faktor 5 dieten så kommer man gå ner en hel del i vikt och bli snyggt smalare på ganska kort tid.

Att viktminskningsplanen ligger på just fem veckor är idealiskt för en filmstjärna som behöver bli smalare inför en roll. Detta förutsätter dock att han eller hon är i hyfsat bra form från början eftersom fem veckor annars är en alldeles för kort tid. Men om man går ner cirka fem kilo fett och gör musklerna fastare genom träning kan fem veckor ha en stor påverkan på hur kroppen ser ut!

Den specifika planen och tankarna bakom viktminskningsplanen:

Äter man bara fem måltider om dagen hinner man inte bli lika hungrig mellan måltiderna. Dessutom finns det de som hävdar att många mindre måltider under dygnet höjer ämnesomsättningen, även om det egentligen finns lite vetenskapliga studier som backar upp detta.

Maten du äter enligt denna viktplan innehåller följande fem huvudingredienser: protein med lite fett (smalt nötkött, fisk, kyckling, etc.), kolhydrater med lågt eller relativt lågt GI-värde, fibrer, hälsosamt fett och sockerfria drycker. Inga konstigheter med andra ord. Tänk små portioner med naturliga råvaror som är så lite behandlat som möjligt (rått ris före vitt, kokt potatis före mos, etc.).  Men, kolhydrater är alltså inte på något sätt förbjudna enligt denna Hollywooddiet.

Tanken med träningsprogrammet för 5 factor diet är att istället för att satsa på långa och extrema träningspass ska man satsa på att sprida ut sin träning så mycket som möjligt under dagen/veckan. Att detta är effektivt finns det mycket stöd för i den senaste forskningen vad det gäller viktnedgång och träning.

Enligt detta program räcker det med 25 minuter träning fem gånger i veckan. 5 factor trycker också mycket på att det är viktigt att variera träningsprogrammet som involverar såväl motionsträning som styrketräning, och att inget träningspass är det andra likt. Det är också viktigt att man får med träning som involverar bålen. Det finns en mer detaljerad träningsplan från Harley Pasternak, men den exakta planen är inte viktig egentligen. Kroppen bryr sig inte om exakta planer utan svarar istället på intensitet och ihärdighet. Armhävningar och snabba promenader fungerar ypperligt, tro mig!

Stjärnor i Hollywood som använder eller vid något tillfälle använt sig av factor 5 dieten för att bli smalare inkluderar stora namn som Megan Fox, Jessica Simpson, Katherine Heigl, Kanye, West, Alicia Keys, John Mayer, Eva Mendes, Jennifer Hudson och Halle Berry och många fler.

Artikelförfattarens kommentarer: Det är en riktig gimmick att baka in siffran fem som en röd tråd genom dieten då den ger den ett större marknadsföringsvärde. Men samtidigt ska du inte låta dig skrämmas bort av detta. Factor 5 dieten är mycket sund och ser i grunden ut som den diet jag själv använde mig av då jag gick ner över 20 kilo. Det handlar helt enkelt om att gå ner med sunt förnuft utan några större överdrifter vad det gäller kosten eller träningen.

%d bloggare gillar detta: