Yohimbine – Afrikas viagra klassas som läkemedel i sverige

Yohimbeträdet växer i Kamerun, Zaire och Gabon och barken innehåller ämnen som lär vara effektivt för att bota erektionsproblem, bröstsmärtor, högt och lågt blodtryck, diabetiska nervsmärtor och för att motverka depression som kan uppstå som en bieffekt av vissa mediciner.

Dessutom anses Yohimbine vara allmänt uppiggande och ett effektivt medel för att höja träningsprestationen, sexlusten och fettförbränningen.

Det finns en hel del studier utförda på Yohimbine, men det är svårt att avgöra värdet av dessa, även om det lär finnas vetenskapligt stöd för att den de facto har effekter på potensen. Det finns dessutom en hel del anekdotiska bevis från män som hävdar att yohimbine varit effektivt för att bota deras erektionsproblem och att den höjt deras sexlust.

Det verkar dock främst som att ämnet är populärt att ha som ingrediens i olika sorters preparat som används vid styrketräning.

Yohimbe är inte tillåtet att föra in i Sverige för närvarande (förmodligen för att det saknas tillräckligt med studier för att avgöra om ämnet är ofarligt att inta) och klassas som ett läkemedel. Det finns nämligen rapporter om en hel del kraftiga biverkningar. Avstå därför från att köpa Yohimbine online från USA tills vidare.

%d bloggare gillar detta: