Se smal ut på bild – knepen modellerna använder för att få fram tvättbrädan

Det finns många knep och tricks för att se smal ut på bild. I nedanstående video visar ”Furious Pete” hur han lyckades se smal och muskulös ut ena stunden med hjälp av olika knep för att fem timmar senare ha gjort en omvänd förvandling med tvättbrädan utbytt mot en ”ölmage”. Denna mycket välgjorda omvända förvandling ”från smal till fet” visar hur enkelt det är att lura kamerorna. (obs, artikeln fortsätter efter videon).

Så gör sig modeller smala inför fotograferingen

Daniel Martin med tvättbräda
Att göra sig smal på bild kräver uppoffringar

Om Furious Petes förvandlingsvideo var lite roande så är det desto mer oroväckande att betänka att de flesta modeller i tidningarna utsätter sig för hälsorisker på grund av branschens nolltolerans mot kroppsfett.

Det är inte bara kvinnliga modeller som hetsas till att banta sig så smala att de riskerar hälsan. För några år sedan avslöjade den kände modellen Daniel Martin (som ofta pryder amerikanska ”Men´s Healths framsida) hur det går till inför en fotografering av en tvättbräda. Enligt honom är det legio att fotograferna förväntar sig att de manliga tvättbräde-modellerna ska komma fullständigt uttorkade till en fotosession för att se så smala ut som möjligt. Många modeller är enligt Martin så slut rent fysiskt att de knappt kan stå upp för egen maskin och har talsvårigheter.

Daniel Martins knep för att få fram tvättbrädan inför en fotografering är att äta så lite mat som möjligt under cirka en veckas tid samtidigt som han äter en kost helt utan kolhydrater. De sista 48 timmarna innan en fotografering så äter han så mycket kolhydrater han bara orkar i form av pasta vilket får musklerna att svälla.

För att ytterligare torka ut kroppen och få fram den ”perfekta tvättbrädan” dricker Martin alkohol (vin i hans fall) natten innan fotograferingen. När han så går upp på morgonen på dagen för fotograferingen dricker han ytterligare några glas vin och sätter i sig söta vingummin. Alkoholen och sockret drar ut det sista vattnet från huden och får tvättbrädan att framträda så tydligt som möjligt.


Tvättbrädan håller dock inte i sig speciellt länge och priset dessa modeller betalar för att leva upp till nutidens skönhetsideal är många gånger högt.

Ett svar på ”Se smal ut på bild – knepen modellerna använder för att få fram tvättbrädan”

Det låter ju helt stört! Att utsätta sig själv och sin kropp för det.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: