Gå ner snabbt – sju tips för dig som har bråttom att bli av med dina semesterkilon

Behöver du hjälp att gå ner snabbt efter semestern? Egentligen, och du har hört det en miljon gånger, är det inte att rekommendera att man går för fort fram när man bantar. De sista åren har det dock kommit undersökningar som visar att det kan vara en fördel att gå ner snabbt. Orsaken till att ”snabbbantning” är effektivt för en del är att de behöver se snabba, påtagliga resultat för att kunna orka med den första jobbiga perioden med hunger och svaghetskänslor och en allmän känsla av att man förnekar sig själv ”livets goda”.

Att gå ner snabbt på ett effektivt sätt – sju tips

  1. 120-skyltEn enkätundersökning av populära viktminskningssajten Sparkpeople lät sina läsare (över 2000 deltog i undersökningen) svara på vilka metoder eller strategier som hjälpt dem mest vid sin viktnedgång. Hemligheten till att lyckas med att gå ner snabbt i vikt visade sig vara ”en stark start”. De som går ner mycket i vikt direkt tappar i genomsnitt dubbelt så många kilon de första två veckorna av sitt viktminskningsprogram. Dessutom visade det sig att de som får en rivstart har fem gånger större chans att lyckas med sina slutgiltiga viktmål. Fokusera på både träning och kost direkt från början. Många väljer att starta med det ena eller det andra för att så att säga ”spara på ett trumfkort”. Detta är ett feltänk. Det ger större och snabbare effekt att både äta rätt, mindre och träna direkt från början. Och det är som sagt en riktigt bra start som är avgörande för din fortsatta framgång vad det gäller viktminskningen.
  2. Se till att håll reda på hur mycket du stoppar i dig. Att räkna kalorier kan vara ett mycket kraftfullt verktyg vid viktnedgång.
  3. Förbjud inte dig själv totalt att äta vissa livsmedel som du verkligen gillar oavsett hur mycket kalorier de innehåller. Använd dig istället av mindre tallrikar.
  4. Träna inte för mycket. Många som misslyckas med att gå ner vikt överdriver sin träning och bränner ut sig. En halvtimme om dagen är lagom till att börja med.
  5. Den sociala biten är viktig för att många ska lyckas med att gå ner i vikt. Se till att gå med i en viktminskningsklubb eller forum online och få hjälp den vägen. Detta behöver absolut inte vara ett betalalternativ.
  6. Väg INTE dig själv varje dag. Det räcker med att väga sig en gång i veckan. Man ska överhuvudtaget inte vara för fixerad vid vågen. Däremot är det viktigt att du sätter upp mål för hur mycket du vill gå ner och att du följer upp dessa mål. Läs mer om hur du kan arbeta med din målsättning.
  7. Fokusera på att utveckla hälsosamma vanor och fastna inte i mantrat ”gå ner i vikt snabbt”. Permanenta attitydförändringar till kost och träning ger dig grundförutsättningarna för att lyckas.

Här kan du läsa fler tips som verkligen fungerar om du behöver hjälp med att gå ner snabbt efter semestern.

%d bloggare gillar detta: