Därför är det bäst att banta på sommaren

Är sommaren den bästa tiden att banta på? De flesta vill se fina och slanka ut under sommaren eftersom man klär sig tunt och avslöjande, och man visar upp sin kropp vid stranden. Därför brukar de flesta börja med sina viktminskningsprogram tidigt under året. Det finns dock flera fördelar med att banta under sommaren istället för i samband med nyårslöftet…

Därför är sommaren den bästa tiden för dig som vill banta

Orkade eller hann du inte riktigt med att gå ner några kilon innan semestern? Passa då på att göra det under sommaren så har du bättre förutsättningar för att få en rivstart med din viktnedgång.

Redan för några veckor sedan skrev vi om hur norska forskare påvisat att ljuset påverkar vår aptit vilket gör det lättare att gå ner i vikt under sommarhalvåret. Det finns även andra fördelar med att banta under sommaren. Utöver att produktionen av serotonin påverkas i samband med solljuset så är det också många som får minskad aptit när det är riktigt varmt ute. Dessutom rör man på sig mer under sommarhalvåret.

Andra bra orsaker till att förlägga sin viktnedgång till sommaren är att det finns fler färska grönsaker, frukt och bär till hands, som nyttiga alternativ till artificiella sötsaker.

Löptur på stranden

Se dock till att inte dricka för mycket alkohol under semestern, och gå inte till överdrift med ätandet när det vankas grillkväll, eller när du är på semester. Vi svenskar har en benägenhet att fira varje ledighet med mycket mat och mycket alkohol.

Visserligen är det mycket som pekar på att alkohol i sig inte leder till någon direkt viktuppgång, men den släpper på hämningarna och ökar aptiten vilket är en perfekt grogrund för ölmage. Sedan gäller det att behålla vikten till nästa sommar också så att du inte hamnar i en ond cirkel och behöver banta varje semester.

 

%d bloggare gillar detta: