Se bra ut på stranden – så tränade Leonardo Dicaprio för att fixa till strandkroppen inför The Beach

I en intressant intervju för Fitnessblackbook berättar den personlige tränaren Cornel Chin hur han fick Leonardo Dicaprio i form inför storfilmen ”The Beach” från år 2000.

Dicaprio var ur form (efter en knäskada) när träningen började och vägde 8 kilo för mycket. Dessutom hade de endast tre veckor på sig att få till en snygg strandlook för hans kropp. Så vad göra med endast tre veckor att spela på?

Lösningen var att chocka kroppen med mycket träning dagligen. Cornel Chin lät Dicaprio träna två gånger dagligen två timmar åt gången, det vill säga 28 timmar i veckan i mer än två veckor.

Träningspassen delades upp i uppvärmning, aerobics träning i 45-60 minuter följt av en timmes specifik muskelträning.

I vanliga fall är denna extremt höga träningsdos inte att rekommendera. Men det går att träna mycket mer än vad man tror under ett par veckor.

Och i Leonardo Diacprios fall gick det också bra eftersom han hade en hel del grundträning i bagaget. Chins största rädsla var dock att filmstjärnan skulle bli skadad under den mycket intensiva träningen. Men det gick vägen, och Leonardo skapade rubriker över hela världen för sin slimmade och snygga beach-look.


Det är alltså inte att rekommendera för Svenne soffpotatis att gå från 0 timmars träning i veckan till 28 timmar bara sådär. Det är egentligen inte ens att rekommendera så mycket träning ens för elitidrottsmän. Men som sagt. Poängen är att du om man vill få en snygg kropp att visa upp på stranden går det med hård träning att uppnå resultat snabbare än vad man tror om man är motiverad.

Försök att mixa såväl styrketräning (du behöver inte gå till gymmet. Mycket armhävningar och situps räcker) och intensiv aerobics träning, som till exempel innebandy eller spinning.

Börja med att träna 3 timmar i veckan (uppdelat på 3-6 gånger), och öka sakta men säkert på dosen till 6-7 timmar. Det viktigaste är inte hur mycket man tränar, utan hur intensivt man tränar!

Öka hela tiden på din träningsdos så kommer resultatet och du är redo inför beachen snabbare än vad du kunde drömma om. Sedan ska du heller förstås inte glömma bort att för att skapa en snygg kropp som tål att visas upp på stranden krävs det att du håller en strikt diet med näringsriktig kost.

Många undrar hur det kommer sig att så många Hollywoodstjärnor kan förändra sin fysik så fort. Det beror på många olika faktorer, som att de har råd med personliga tränare, och ett eget team med kockar om de så vill. Många stjärnor erkänner dessutom öppet att de dopar sig. Den allra största faktorn är dock motivationen. Det är inte svårt att hitta den så viktiga motivationen att svälta och träna sig till bristningsgränsen om man vet med sig att man får några miljoner för besväret! Ett sätt att motivera sig för att uppnå drömkroppen är att jobba aktivt med målsättning.

%d bloggare gillar detta: