Kvinnlig bodybuilder med exceptionell fysik åldern till trots

Ernestine Shepherd lyfter mer än sin egen vikt i bänkpress, hon springer 1,6 mil om dagen. Hon började träna när hon var 56, hon är med i Guiness rekordbok 2012 under rubriken ”världens äldsta kvinnliga bodybuilder.” Ernestine är 75 år och i bättre form än de flesta, oavsett ålder.

Världens äldsta kvinnliga bodybuilderVi har tidigare skrivit om hur det aldrig är för sent att börja träna och Ernestine är verkligen ett klockrent exempel. Hennes omvandling började alltså för nästan 20 år sedan när hon vid 56 års ålder var ute på en picknick med sin syster och plötsligt blev väldigt kroppsmedveten och skämdes över hur hon såg ut i baddräkt. Hon bestämde sig där och då att börja äta rätt och träna regelbundet.

Nuförtiden, vid 75 års ålder, stiger Ernestine (som är 157 centimeter lång och väger 59 kilo muskler) upp klockan 4 på morgonen och springer en och en halv mil för att sedan besöka gymmet där hon gör armhävningar, pull-ups och kör tungt med olika vikter.

Hon arbetar dessutom som personlig tränare, leder träningsgrupper i kyrkan och reser runt hela USA och föreläser för och motiverar andra människor att börja leva ett sundare liv.

Så ser kosten ut för denna 75-åriga kvinnliga bodybuilder

Stark och muskulös kvinna, 75 år fylldaHon äter 1700 kalorier om dagen. Kosten består bland annat av äggvitor till frukost, grönsaker, kyckling och råris. Ernestine hävdar att denna diet hjälpt hennes problem med halsbränna, depression, högt blodtryck och ångest med panikattacker. Detta var alltså hälsoproblem som hon hade när hon närmade sig 60, men som hon nu åtgärdat genom att lägga om livsstilen. Hon säger sig vara friskare än någonsin och behöver inte äta några som helst mediciner.

Ernestines stora förebild är Sylvester Stallone på grund av hans inspirerande Rocky-filmer och presidentfrun Michelle Obama för att hon ständigt för ut ett budskap om att nationen bör äta mer grönt.

Ernestine säger att hon planerar att fortsätta med bodybuilding och hävdar bestämt att det inte finns något som talar att emot att en kvinna i 80-årsåldern också kan hålla på med sporten.

Hennes råd till andra äldre kvinnor som vill leva ett sundare liv och förvandla sin kropp är att:

  • börja långsamt och ta råd av en personlig tränare.
  • Ät bra mat och börja med att lära dig grunderna genom att ta kontakt med en dietist.
  • Se till att du har en man och familj som stödjer dig.
  • Ha en positiv inställning till allt och se din träning och ditt arbete som en enda lång och lycklig resa.
%d bloggare gillar detta: