Gå för hjärtat – ny motionsapp för Android och iPhone

Det är 1,6 miljonersklubben som ligger bakom appen ”Gå för hjärtat” som finns tillgänglig att ladda ner gratis för Android och iPhone-användare. Appen registrerar varje kilometer som du promenerar och företaget Becel skänker 1 krona per kilometer till organisationerna ”Kvinnor och hälsa” och ”Woman in red” (båda dessa organisationer forskar i kvinnlig hjärthälsa). Man har som uttalad målsättning att i slutändan uppnå en halv miljon kronor. En del har klagat över att de inte kunnat registrera sig med appen. Den vanligaste orsaken till detta är att man inte uppdaterat sitt operativsystem till mobiltelefonen. Det finns några små buggar i appen, men dessa är inga större buggar och man uppdaterar den dessutom regelbundet.

Gå för hjärtat motionsappFör de som vill delta och promenera för kvinnors hjärtan som inte har en iPhone eller Android-telefon så finns det även möjligheten att registrera sig manuellt och skicka in hur många kilometer man gått manuellt via meddelanden.


Visste du förresten att hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken hos kvinnor i Sverige? Faktum är att det dör ungefär femton så många fler kvinnor av en hjärtrelaterad sjukdom än av till exempel bröstcancer. Kvinnor drabbas, av olika anledningar, dessutom hårdare av en infarkt än män. Det behövs därför mer specifik forskning inom kvinnors hjärthälsa.

Woman in Red är en symbol som designas av Lotta Lewenhaupt. Symbolen är en högklackad sko, röd som hjärtat. Du kan gå in på denna sida för att få mer information och även beställa en röd sko som en pin. Den kostar 40 kronor och bidrar till att stödja kampanjen. Det går, utöver att beställa sko-symbolen på nätet, även att köpa den på närmaste apotek, Willy´s eller Hemköp-butik.

Men ta inte den enkla vägen till att stödja denna kampanj. Se till att ladda ner motionsappen ”Gå för hjärtat” och stöd forskningen samtidigt som du stöder ditt eget hjärta genom motion, sol och frisk luft! Bland de viktigaste riskfaktorerna för hjärtat hittar vi stress, övervikt och högt blodtryck. Genom att promenera ofta och länge underlättar du viktnedgång, minskar stressen och sänker blodtrycket.

%d bloggare gillar detta: