Sju hälsotips och skönhetstips från det antika Egypten

Målning föreställande Kleopatra

Visst hade man en läkekonst i det antika Egypten, man hade till och med skrivna dokument med vårdinstruktioner och en mindre uppsjö örtmediciner. Egypterna var också väldigt måna om sitt utseende. Man piffade upp sitt utseende med vackra smycken och make-up och var väldigt noggranna med att lukta gott. Kleopatra och Nefertiti hade förmodligen inte gjort bort sig på röda mattan ens i våra dagar…

Sju tips om hälsa och skönhet från de gamla egypterna

  • Drick öl tre gånger om dagen men gå inte till överdrift. Öl är säkert att dricka eftersom vattnet är förorenat, och det hjälper till med matsmältningen. Dricker man för mycket kan det dock gå illa.
  • Se till att sköta om din katt och var noggrann med det inte finns hål i husets väggar annars är risken överhängande att ditt hem invaderas av råttor och ormar.
  • Var försiktig när du äter ditt bröd. Tänder är värdefulla och eftersom bröd och annan mat lätt fylls med sanddamm så är det att rekommendera att du rensar tänderna med en papyrus-stjälk efter måltiden.
  • Var uppmärksam när du färdas på floden. Den är full av bestar och sjukdomar. Vattnet är heller inte lämpligt för att dricka, laga mat eller tvätta kläderna med eftersom det innehåller maskar.
  • Se alltid till att preparera din peruk med dofter från färska blommor och oljor gjorda av rökelse.
  • Raka dig regelbundet så att inte lössen kommer år dig. Såväl män som kvinnor ska ha så lite hår som möjligt över hela kroppen och vill du se fin ut vid festliga tillfällen så ser ju faktiskt peruken vackrare ut än ditt egna hår.
  • Var inte en börda för dina barn. När du dör ska du redan ha anordnat med din mumifiering och gravkammare. Den sistnämnda ska vara färdigbyggd när du går bort och det ska finnas pengar över i din kista till prästen.

Källa: http://heritage-key.com

%d bloggare gillar detta: