Så hittar du billiga träningsskor – upp till 50 % billigare än i svensk butik

Träningsskor AmazonAtt löparskor och andra träningsskor är dyrt är ingen nyhet. Dock är det inte alla som känner till att man enkelt kan handla träningsskor för halva priset om man köper online, i synnerhet då från England! Priserna på träningskor i England är cirka 40-50 procent lägre än i Sverige.

Varför är det så mycket dyrare med skor i Sverige? Vi har inget riktigt bra svar på det, förmodligen för att svenska handlare överlag är bra på att ta ut höga marginaler på sina produkter, och svensken går okritiskt med på detta.

Bra engelska webbshoppar med träningsskor

  • Wiggle är en institution för svenskar som beställer sina löpskor från England. De har märken som Reebok, Nike och Adidas, med mera.
  • Prodirect Running är ett annat bra alternativ.
  • Gamla hederliga Amazon har allt, inklusive löparskor.
  • Start Fitness är också bra.

Frakten från England brukar ta tre fyra dagar, och är ofta mycket billig, eller rentav gratis. Eftersom England är ett EU-land betalar du heller ingen tull eller extra moms på varorna.

Läs tips på träningskläder och träningsskor 2013.

Det finns även (faktum är att de flesta länder verkar ha billigare priser än Sverige) andra länder som är billiga på löparskor (och andra skor och plagg, elektroniska prylar etc.), som till exempel Tyskland. De flesta tycker dock det är smidigare att beställa från England eftersom man behärskar språket om något går snett. Det skadar ju heller inte att pundet fortsätter att sjunka, och är ute på djupare vatten än till och med Euron. Det råder förmodligen köpläge i England under hela året.

USA då? Ja, USA är billigt på i princip allt, men det tillkommer frakt och tull. Dessutom tar det ganska lång tid att frakta saker från USA.

 

%d bloggare gillar detta: