Prostatabesvär och andra åkommor kan lindras med hjälp av pumpafrö

Pumpafrön formar ett hjärta
Pumpafrön har ett mycket högt näringsvärde och är bla bra för hjärtat

Prostatabesvär är något som drabbar de flesta män någon gång i livet. Dessa besvär är även när de är godartade mycket besvärliga eftersom de orsakar symptom som obehag, smärta och frekvent urinering. Det finns många naturläkemedel som sägs kunna bota, eller i alla fall lindra, prostatabesvär. Få livsmedel har dock blivit så omhuldade i sammanhanget som pumpafrö.

Forskning på pumpafröns hälsoeffekter har vid ett flertal tillfällen uppvisat mycket positiva resultat vad det gäller minskade prostatabesvär, som till exempel ett förbättrat urinflöde. I en nyligen utförd ungersk studie visade det sig att 86 procent av männen i undersökningen rapporterade att de upplevde förbättringar med sin urinering efter att ha fått äta kapslar med olja från pumpafrön under en tvåmånadersperiod. 66 procent av männen rapporterade dessutom att de inte behövde gå upp och kissa lika ofta på natten. Det finns som sagt flera undersökningar med positiva resultat, men det behövs ändå fler och mer omfattande undersökningar för att man ska kunna dra några säkra slutsatser hur effektivt det kan tänkas vara att behandla prostataproblem med pumpafrö i olika former. Med största sannolikhet är nog den råa, naturliga varianten att föredra framför kosttillskott som till exempel kapslar med olja.

Den nordamerikanska urbefolkningen har emellertid använt pumpafrö som naturläkemedel sedan långt innan den första vite mannen satte fot på kontinenten. Man använde dessa frön bland annat mot parasiter, brännsår, och mot ”brännande” smärtor när man urinerar. Kineserna har också använt pumpafrö som medicin sedan flera hundra år tillbaka.

Pumpafrön är helt ofarliga att äta, men vissa kan få ont i magen om de äter många frön på en gång.

Pumpafrön, näringsvärde:

Pumpafrön har ett mycket högt näringsvärde. De innehåller massor av olika antioxidanter, A- och E-vitamin, såväl omega 3 som omega 6 fettsyror, protein, fibrer, magnesium, zink, kalium och fosfor.

Artikelförfattaren rekommenderar alla, oavsett kön och ålder, att äta en handfull råa och ekologiska pumpafrön om dagen. De är att betrakta som en form av supermat som är bra för hela kroppen och inte bara prostatakörteln.

Pumpafrö är annars gott att strö över salladen, att ha som ingrediens i brödet eller smoothies, eller bara som ett nyttigt snacks.

Rostade pumpafrön har inte riktigt samma höga näringsvärde som den råa varianten. Problemet är att man många gånger dödar flera näringsämnen när man rostar dem i för hög värme under för lång tid. Se dessutom till att inte köpa en variant som innehåller mycket salt.

2 svar på ”Prostatabesvär och andra åkommor kan lindras med hjälp av pumpafrö”

Hej
Var kan man köpa pumpafröolja i kapslar.? Jag har ej lyckats hitta ngn som säljer
Det
MvhConny sundvinh

Waranpatienter bör undvika pumpafrön, höjer PK-värdet rejält !
Har själv råkat ut för detta.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: