Kan man få riktig träning, förebygga sjukdomar och gå ner i vikt med tv-spel som Nintendo Wii

Går det att bränna fett och bli vältränad med hjälp av dataspel? Enligt en ny undersökning (beställd av Nintendo) i Japan kan de nya ”träningsspelen” som blivit så populära till Nintendo Wii de senaste åren motsvara ”riktig” träning utförd med medelhög intensitet.

De som deltog i undersökningen var tolv till antalet i åldrarna 25-44 som fick utföra vissa träningsprogram med hjälp av dataspelet Nintendo Wii. De använde sig av spelen Wii Sports och Nintendo wii fit.

Studien som utfördes av Japans nationella institut för hälsa och näring visar att energiförbrukningen som uppstår när man spelar dessa spel är fullt tillräcklig för att förhindra eller förbättra viktproblem och livsstilsrelaterade sjukdomar, från hjärtsjukdomar och diabetes till metabola sjukdomar.

Tidigare undersökningar vad det gäller dessa tv-spels effektivitet vad det gäller bland annat rehabilitering från skador etc. har också varit mycket positiva.


Nintendo Wii Fit består bland annat av Yoga-rörelser, balansövningar och konditionskrävande minispel. Dessutom mäter spelet hur mycket kalorier varje övning förbränner, och balansbrädan som följer med spelet fungerar som en våg.

Wii Sports (ingår när man köper själva konsolen) är mer ett underhållningsspel, men boxningen och tennisspelet i Wii sports är tämligen konditionskrävande (om man verkligen lever sig in i spelet). Och undertecknad kan intyga att man blir bra svettig och andfådd när dessa två grenar avverkas framför tv:n.

Det kanske bästa träningspelet till Nintendo Wii är dock helt klart EA Sports Active som har ett brett utbud av fitnessövningar för såväl kondition som muskelbyggande som du kan utföra framför tv:n. Det ger mycket större variation (det finns skräddarsydda träningsprogram i spelet, med en fitnessinstruktör som motiverar dig) än till exempel en träningscykel i sovrummet, eller att bara göra armhävningar hemma i hallen. Jag kan alltså intyga att med rätt kost, och om man verkligen ger sitt yttersta när man spelar Nintendo Wii är det fullt möjligt att få bättre kondition, tona musklerna och gå ner i vikt med hjälp av tv-spel!

Och att komma i form ute i springspåret under vinterhalvåret är ingen höjdare. Jag föredrar helt klart Nintendo wii.

Källa: U.S. News

4 svar på ”Kan man få riktig träning, förebygga sjukdomar och gå ner i vikt med tv-spel som Nintendo Wii”

gå ner i vikt snabbtsäger:

Tja! Adam här.

Jag hade inte den blekaste om att man kunde få ”riktig träning”, förebygga sjukdomar OCH gå ner i vikt – bara av att spela ett spel. Visst, man rör på sig mer än vanligt, men jag trodde dessa spel var som alla andra spel jag spelat – helt vanliga… men ack, så fel jag hade. Dessa spel har visat sig vara så mycket mer.

Jag tycker det är väldigt intressant att detta spelet faktiskt fungerar till skillnad från många andra produkter. Jag tänker därför blogga om det i min blogg, och jag passar även på att pusha detta inlägget då det förtjänar alla besökare det kan få! Ha en bra dag.

Tack för pushandet av inlägget! Jag tycker Wii och dess träningsinriktade spel är ett mycket bra komplement till andra former av motion, särskilt en sådan här vinter när jag drar mig för att gå ut i kylan! Spelet fungerar eftersom kroppen vet inte, och bryr sig heller inte om, att du höjer din puls och aktiverar dina muskler via ett TV-spel. Två knäböj är två knäböj även om de utförs som ett lekfullt moment i ett TV-spel, eller i ett gym. Alla sätt är bra utom de dåliga. 🙂

Till de som ej har så stor rörelseförmåga kanske livslånga skador av olika anledningar vore det ju ypperligt att kunna sysselsätta någon del av kroppen, kanske även kontrollera hur mycket kapacitet hjärnan har kvar, till för hjärnskadade..

Hej, kul att någon från handikappförbundet skriver hit. Det stämmer att Wii kan vara ett mycket bra träningsverktyg för till exempel rörelsehindrade. Jag tror dock att Microsofts Kinect snart, eller kanske redan är, ett bättre alternativ då tekniken är mer förfinad och inte kräver några handkontroller, balansbrädor, etc. Läs mer här: https://www.nyttigt.eu/att-trana-med-hjalp-av-moderna-tv-spel-som-kraver-rorelse-ar-effektivt/

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: