Dietmetoden i korta drag

Grönsaker och frukt
En bra kost med mycket grönt är viktigt enligt dietmetoden

Vi gillar Dietmetoden som utvecklats bland annat av dietisten Sofia Antonsson. Den liknar i mångt och mycket det vi också brukar förespråka. Ett viktigt nyckelord är till exempel balans. Dietmetoden kan ses som GI-metoden 2.0. I mångt och mycket är det ungefär samma förhållningssätt till viktnedgång, men denna metod är lite mer omfattande.

Dietmetoden trycker på viktiga faktorer som:

  • Det är viktigt att känna till att man lättare går ner i vikt om man lär sig om hur hjärnan och dess belöningssystem fungerar. Det är särskilt viktigt när man ligger på kalorirestriktion att man äter god mat och på så sätt stimulerar belöningssystemet i hjärnan. Det gör det lättare att motstå hungern i såväl det korta som det långa perspektivet.
  • Det är förstås också viktigt enligt Dietmetoden att man får i sig nyttig mat då detta ger mer energi och effektivare fettförbränning. En bra kost är och har alltid varit nyckeln till en lyckad viktnedgång. Läs våra kostråd.
  • Dietmetoden förespråkar också att man ser till att hålla sig mätt mellan måltiderna. Detta anser dock vi vara högst individuellt. Om man kan kontrollera sina hungerkänslor och inte äta för mycket när man väl äter, och om man har koll på hur stor en portion ska vara, så har det ingen betydelse hur ofta man äter. Det kan dessutom ibland skapa ett onödigt stressmoment i vardagen om man känner att man likt skalman måste äta vid fast uppsatta tider.
  • Att man ska skynda långsamt med sin viktnedgång är också viktigt enligt Dietmetoden. Visserligen har det visat sig att det kan finnas fördelar med att gå ner i vikt snabbt, men nackdelarna är i många fall fler.

  • Läs gärna följande artikel med tips på metoder för viktminskning som man kunnat konstatera verkligen fungerar.

    Dietmetoden kommer för övrigt, som vi uppfattat det, snart släppas som bok. Håll ögonen öppna i början av sommaren.

%d bloggare gillar detta: