Bästa träningen för att bränna fett

Löpning bränner mycket fett

Många undrar vilken typ av träning som bränner mest fett. Det har gjorts en hel del undersökningar på detta genom åren och det har visat sig att intervallträning, och cirkelträning (alltså att man tränar en muskelgrupp i taget utan vila), skidåkning och snabba promenader ger mycket god fettförbränning. Detsamma kan sägas om långsamma promenader, simning, cykling, tennis, etc. Alla aktiviteter som får upp pulsen bränner fett.

Man ska inte välja en viss typ av träning för att man tror att den bränner mer fett än något annat träningsalternativ. Man ska välja den typ av träning man känner sig mest bekväm med, som man tycker är roligast och som man känner sig orka med i det längre perspektivet. Om man måste bränna fett snabbt, är man egentligen redan för sent ute och bör istället för att bränna ut sig med intervallöpningar och svältkost skjuta upp deadlinen.

Såvida du inte är en elitidrottsutövare eller en actionstjärna i Hollywood med ett kontrakt på 20 miljoner som stipulerar att du måste nå en viss vikt innan ett visst datum finns det ingen anledning att pressa kroppen till det yttersta.

Mest effektiva träningen för att bränna fett snabbt är hur som helst den form av träning som involverar så stora muskelgrupper som möjligt. Till exempel bränner man mer effektivt med löpning än cykling. Men intensiteten är den viktigaste variabeln, inte själva träningsformen. Just nu är det väldigt populärt med olika former av högintensiva, korta träningspass.

Alla former av fysisk aktivitet bränner fettDet bästa sättet att snabbt bränna fett på magen, på lår eller mage? Svaret är att det tyvärr inte finns några sätt att bestämma med hjälp av träningen vilka delar av kroppen där fettet ska försvinna först. Så kallad punktförbränning fungerar med största sannolikhet inte. Det är dina gener som avgör var fetter försvinner i första hand, och var extrakilona lägger sig om du äter upp dig. Men det är klart att om du till exempel har mycket fett kring låren och tränar mycket benträning, löper etc. så kommer det i slutändan leda till snyggare ben eftersom den benfokuserade träningen bygger muskler.

För dig som vill bränna fett hemma rekommenderar vi till exempel armhävningar, pullups, knäböj, etc. Dessa typer av kroppsövningar kan göra underverk för fettförbränningen bara man har en tillräckligt hög intensitet i träningen.

Ny forskning (sponsrad av amerikanska diabetesorganisationen) visar att träning kan förvandla dåligt ”vitt fett” till det mer hälsosamma och kaloriförbrännande ”bruna fettet”. Studien byggde vidare på gammal forskning som tidigare konstaterat att brunt fett, som man innan trodde bara var aktivt hos barn, har egenskaper som bränner kalorier och kan således hjälpa till att hålla åldersrelaterad viktökning stången. Med andra ord är träning inte bara bra för våra muskler utan också vårt fett…

%d bloggare gillar detta: