Vetekudde är effektivt mot värkande muskler och frusna kroppar

Onda axlar mår bra av varma vetekuddar

Under en veckas tid har jag testat att behandla mina onda och spända axlar med en uppvärmd vetekudde av typen Vetekudde Axet. Resultatet har varit riktigt givande! Vetekuddar finns på Bodystore.

Vetekudden lindrar definitivt smärtan och mjukar upp musklerna. Dock är dessa effekter, precis som vid massagevård, salvor etc. relativt kortvariga. Vetekudden är emellertid ett billigt och mycket ”effektivt plåster på såren” som ska användas som ett komplement och inte som en behandling mot problemen i sig. Ofta är det stress och inre mentala spänningar som orsakar onda muskler.

Det som är mest överraskande med vetekudden, som man värmer tre minuter i mikron (eller ugnen), är att den håller värmen så länge! En annan mycket bra grej med den är att den är ergonomisk och formar sig efter kroppen.

Denna vetekudde kan även användas kyld. Stoppa in den i frysen en timme och använd den nedkylda vetekudden som lindring för till exempel migrän, inflammerade områden, blåmärken och vissa typer av ledvärk.

Det kanske bästa med att ha en stor och uppvärmd vetekudde runt axlarna är att den värmer upp en frusen kropp på nolltid. Tillsammans med en kopp kaffe är den varma vetekudden kring axlarna ett underbart tillskott till en kall morgon.


Vetekuddar har använts inom svensk folkmedicin under flera hundra år. Denna typ av vetekudde kan också köpas med lugnande lavendel.  Kombinationen lavendel och en varm vetekudde i sängen (gärna vid fötterna) är ett utmärkt botemedel för den som lider av insomningsproblem.

Vetekudde AxetVetekudde Axet är tillverkat i fint linne och innehåller vete. Den innehåller heller inga skadliga kemikalier (som till exempel vetekuddar med flamskydd gör).

Produkten får definitivt fyra av fem nyttiga stjärnor för att den lindrar smärtor, mjukar upp muskler och framförallt värmer upp kroppen så effektivt!

%d bloggare gillar detta: