Träningsresor är nya resetrenden – bästa alternativen

Strandfotboll

Trender inom träningsresor 2024:

Hotell och resebyråer kommer att erbjuda fler paketresor som inkluderar personlig träning. Dessa resor kommer att ge resenärerna möjlighet att träna med en personlig tränare under hela resan.
Träningsretreats kommer att bli alltmer populära. Dessa retreater är fokuserade på träning och avslappning, och de erbjuder ett unikt sätt att uppleva träningsresor.

Träningsresor blir alltmer i ropet. Fler och fler researrangörer erbjuder mer eller mindre spektakulära tränings-, hälso- och yogaresor till olika destinationer runtom i världen och Sverige. För några år sedan var vi lite emot detta koncept eftersom de flesta hälso- och träningsresor var för dyra och fantasilösa.

Det har dock kommit några alternativ som lockar. Vi tänker då främst på Apollo, som har resor inom såväl Sverige som utlandet (som till exempel Fuerteventura). Priserna är dock dyra även om utbudet är brett. Exempelvis erbjuder de en seniorvecka i hälsans tecken, eller Kids Sports Academy för barn, träningscamp i Sverige med före detta elitidrottsstjärnor, Triathlon-koncept, hälsoveckor på resort med yoga och vattengymnastik, och mycket annat.

Kvinna tränar bland palmer

Även Fritidsresor har en del resor som kombineras med träning av olika slag. Till exempel kan du boka skräddarsydda resor eller träningsläger för grupper eller föreningar. Man erbjuder idrotter som tennis, friidrott, cykel, fotboll och simning på resan till Turkiet eller Mallorca.

Det känns dock som att man lika gärna kan boka dessa alternativ själv, till och med på plats. Det blir billigare så.

Alternativ till dyra träningsresor

  • Innan du bokar en träningsresa med personlig tränare, kurser i kosthållning, etc. tänk igenom vad det är din kropp behöver egentligen. Läs på om vilken kost som är nyttig, och lev efter dessa kostråd. Det går snabbare att lära sig på egen hand än vad man tror. Vad det gäller träningen behöver det inte bli alltför avancerat. Man kan uppnå väl så goda resultat bara genom att träna med sin egen kroppsvikt på stranden eller hotellet.
  • Vill du åka på en resa som inkluderar kurser i Yoga, eller cykling, etc.? Då finns det flera alternativ i Sverige som inte blir alltför dyra om du fixar billigt boende och resa på egen hand (till exempel camping). Men du kanske ändå känner att du vill kombinera din utlandsresa med träning och sunt leverne?
  • Flyg med ett lågprisbolag som Ryanair (boka tidigt och flyg med lätt bagage). Boka sedan ett lite bättre hotell, eller familjehotell i samband med rabattveckor. Det anordnas alltid aktiviteter i närheten av dessa resorts som du kan boka själv, som tennis, vattengympa, volleyboll, etc.
  • Vill du gå ner i vikt på semesterresan samtidigt som du får lite sol och slappnar av? Boka en billig flygstol till Solkusten och promenera på stranden, simma i havet och ät spansk husmanskost med mycket fisk, räkor, grönsaker och kyckling. Svårare än så är det inte.

Har du varit på en träningsresa? Vad tyckte du? Var det värt pengarna? Lämna gärna kommentar nedan.

Ett svar på ”Träningsresor är nya resetrenden – bästa alternativen”

Hej
Jag är en tjej på 59 år och har rest med Springtime Travel till Monte Gordo i Portugal två gånger och jag älskade det. Stort utbud av olika klasser både inomhus och utomhus vid stranden med bla. yogaklasser. Sen var det stavgång, jogging ja massor av träning hela dagarna om man ville. Många ledare och bra service och bra hotell. Visst kostade det en del men det var det värt. Önskar att jag kunde åka både vår och höst.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: