Kinesiskt bantningstee är farligt för hälsan

Det har blivit allt mer populärt för unga tjejer att beställa kinesiska bantningsteer via nätet. Dessa teer innehåller ämnet Sibutramin som även återfanns i de numera förbjudna receptbelagda bantningsmedlen som var så populära för ett tag sen. Sibutramin är visserligen effektivt, men EU har gjort bedömningen att riskerna med ämnet är alldeles för stora. Bland annat kan överviktiga som intar Sibutramin riskera att drabbas av hjärtsjukdomar och diabetes. En mycket vanlig bieffekt är förhöjt blodtryck.

Håll dig undan kinesiska bantningsteer och okända bantingspiller

Som en parallell kan nämnas att på 30-talet lanserade läkemedelsbolagen ett mycket väl fungerande bantningspiller, som inte bara ledde till att man tappade hungern utan också ökad energi. Denna ”medicin” var amfetamin… Det var ingen bra idé att försöka ta genvägar till att minska i vikt då, och det är ingen bra idé idag heller. Problemet med Internet är att det är svårt för myndigheterna att kontrollera införseln av olika typer av medicin. Du bör helt enkelt aldrig köpa dina mediciner från webbutiker utanför EU.

Passa dig för kinesiska bantningsteer och andra örter och piller som sägs leda till en snabb viktnedgång. Det går att gå ner i vikt utan att ta till farliga piller, teer eller annat bantningsmedel.

Drick istället helt vanligt te, som är mycket nyttigt.

Källor: Metro, Netdoktor, Läkemedelsverket.

%d bloggare gillar detta: