Hur hittar man motivation – enkla tips på hur man blir mer motiverad

Så här strax efter nyår är det många som målat upp många och storslagna planer inför det nya året. Det handlar om allt från att gå ner i vikt till att få igång ett eget företag till att sluta röka, etc. Problemet är bara att det är svårt att hålla ångan uppe, motivationen tryter fort. I denna artikel tänkte vi därför ge våra bästa tips på hur man hittar, och hur man upprätthåller, sin motivation.

Tips på att bli mer motiverad och hålla energin uppe

  • Sålla och sortera bland dina mål och dina åtaganden i livet. Precis som med solstrålen som blir brännande het genom ett förstoringsglas uppnår du ett bättre resultat genom att laserfokusera. Det finns få saker som dränerar så mycket motivation och energi som att fokusera på för många saker på en och samma gång.
  • Påminn dig om dina höjdpunkter i livet, tillfällen då du verkligen var på rätt spår och kände dig motiverad och full av energi. Genom att hitta tillbaka till sinnestämningen du då befann dig i kommer du återigen hitta kraften inom dig till att uppnå samma motivation igen.
  • Prokrastinering är som någon vis man sa ”livets tjuv”. Se till att hitta en arbetsmetod, ett schema, som innebär att du inte skjuter upp saker och ting som måste göras. Det som kan göras idag ska göras idag och inte i morgon.
  • Använd dig av motivationskort som är ett kraftfullt verktyg för den som tycker det är svårt att hålla sig motiverad. Motivationskorten underlättar det för ditt medvetande att hålla fokus på det som du föresatt dig att göra. De flesta av oss behöver ständig påminnelse om vad det är vi vill uppnå med våra liv. Om inte så är det lätt hänt att vi istället följer minsta motståndets lag.
  • Håll dig fysiskt aktiv. Även om dina viktigaste mål just nu kanske inte har med träning eller viktnedgång att göra så är det viktigt att du håller i gång dig själv fysiskt. Undersökning efter undersökning visar att regelbunden motion leder till mer energi och förbättrad motivation i ren allmänhet. Läs om våra favoritlåtar som motiverar oss under träningen.
  •  Inse att precis som med dina fysiska muskler har psykologisk forskning visat att ju mer du använde rå viljestyrka ju starkare blir den. Viljestyrka är en muskel.
  • Påminn dig själv om att livet är förtvivlat kort och det håller inte att leva som om livet varade i tusen år. Varje ögonblick är dyrbart. Vi är vad vi gör. Vilket leder oss in på den avslutande punkten.
  • Passa dig för förrädiskt attraktiva, enkla vägar till framgång som till exempel ”law of attraction”, som stipulerar att bara man tänker positivt så kommer framgång och pengar och kärlek av sig själv. Visst är det viktigt att man tänker positivt och att man visualiserar hur man uppnår sina mål, etc. Men i slutändan är du alltid vad du gör. Det är dina handlingar som definierar vem du är och leder till framgång, inte i första hand dina intentioner. 
%d bloggare gillar detta: