Citat om rökning

citat och ordspråk om att röka

”En cigarett är en pipa med eld på ena änden och en idiot på den andra”
– Okänd

”Motbjudande för ögat, hatisk för näsan, skadlig för hjärnan, farlig för lungorna, och i den svarta, stinkande röken förs tankarna till den motbjudande svarta röken från Styx från den bottenlösa brunnen”
– Citat från engelske kungen, James I of England, A Counterblaste to Tobacco, 1604.

”Att sluta röka är den lättaste saken i världen. Jag vet, eftersom jag gjort det tusentals gånger”
– Mark Twain

”Att tvinga ner rök i mina lungor är en våldtäkt på luftvägarna. Den invaderar min kropp mot min vilja, det är inte rätt.”
– Patty Young

”Rökning dödar. Om du dör har du förlorat en väldigt viktig del av ditt liv…”
– Brooke Shields

”Tack för att du inte röker. Cigarettrök är resterna av din njutning. Den förorenar luften, förorenar mitt hår och kläder, för att inte nämna mina lungor. Detta utspelar sig helt utan mitt samtycke. Jag har också en njutning. Jag gillar att dricka öl då och då. Resterna av detta nöje är urin. Skulle du bli irriterad om jag ställde mog på en stol och pissade dig i ansiktet utan medgivande?”
– Citat från Ken´s Magic Shop

”Jag tycker att röka är den mest löjliga formen av mänskligt beteende och praktiskt taget den enda handling som går emot hela människans natur. Kan du föreställa dig en ko eller en gris som tänder ett strå och sedan inandas röken och blåser ut det genom näsborrarna?”
– Ian Fleming

”1000 amerikaner slutar röka varje dag, genom att dö”.
– Okänd

”Om vi ser att du röker kommer vi utgå från att du fattat eld och agera därefter.”
– Douglas Adams

”Det är cigaretterna som står för röken – du suger”
– Okänd

”Vilken skum grej det är att röka, och jag kan inte sluta. Jag känner mig mysig, får en känsla av välbefinnande när jag röker, förgiftar mig själv långsamt. Inte så långsamt kanske. Jag har alla möjliga typer av oförklarliga smärtor. Men när jag inte röker så känner jag mig knappt levande. Jag känner mig bara levande när jag dödar mig själv.”
– Russel Hoban

”Om jag hade känt då som jag känner nu, eller som jag kände ett par år efter att jag hade gift mig med henne, så finns det ingenting som skulle ha lyckats övertala mig att gifta mig med en kvinna som röker. Dating, ja. Sexuella äventyr, ja. Men att förpassa mig till slutna rum tillsammans med en rökare? Aldrig. Aldrig. Aldrig. Skönhet skulle inte räknas, charm skulle inte räknas, kompatibilitet i alla andra avseenden skulle heller inte räknas”.
– Isaac Asimov

”Cancer känns som ett högt pris att betala för en så, på ytan, oskyldig vana. Du börjar röka och du rånas på de sista 25 åren av ditt liv. Någon kaxig själ kommer nu säga ´men det är ju de 25 sämsta åren av livet´. Ingen känner så på canceravdelningen. Det finns inga kaxiga själar på en canceravdelning. Däremot en massa smärta, inte bara av den plågsamma fysiska sorten som de motverkar genom att proppa dig full med morfin. Massor av tårar faller. Överallt. Det är tufft att säga adjö till dina nära och kära. Och det är skrämmande. Canceravdelningar har en förmåga att slå kaxigheten ur dig. Och för vad? För ytterligare en cigarett?”
– Tony Parsons

”Jag är glad för att jag inte behöver förklara för en man från Mars varför jag dagligen tänder eld på dussintals små pappersbutar och stoppar dem i min mun”.
– Mignon McLaughlin

Har du fler berömda citat om rökning du vill dela med dig av? Skriv en kommentar nedan

%d bloggare gillar detta: