Viktminskningstips – håll reda på kalorierna – de flesta äter mycket mer än vad de tror

Att hålla reda på kalorierna är dagens viktminskningstips

Många har oavsett vilka viktminskningstips de tagit åt sig, eller vilken träningsplan de påbörjat, problem med att de inte går ner i vikt trots att de verkligen gör allt rätt. Eller gör de verkligen det?

Den vanligaste bortförklaringen till att man inte går ner i vikt eller att man når en ”platå” är att man hävdar att ”ämnesomsättningen går på sparlåga” på grund av dieten eller träningen. Enligt en ny undersökning i USA utförd på 10, 000 personer och 200 doktorer visar det sig dock att läkarna är övertygade om att de allra flesta som misslyckas med att gå ner i vikt helt enkelt underskattar hur mycket kalorier de får i sig dagligen.

Undersökningen pekade också på att 92 procent av alla som försöker gå ner i vikt misslyckas! Färre än en av fyra läser innehållsförteckningen på maten de köper i livsmedelsbutikerna. Bara en av tre bantare kompletterar sin viktminskning med träning. Två tredjedelar anser att överätande är en form av beroende.

Viktminskningstips – lär dig hur mycket kalorier maten du sätter i dig innehåller!

Enligt undersökningen är det bara 9 procent av alla som aktivt försöker minska i vikt som väger sin mat.

Vi människor är otroligt bra på att rationalisera och förtränga. En coca-cola hit och dit har väl ingen betydelse. En matsked honung är väl inget. Olivolja som är så nyttigt kan man ju använda som lite extra smaksättning åt den tråkiga smalmaten, osv. Visste du att en matsked honung innehåller cirka 60 kalorier? En burk coca-cola innehåller 146 kalorier, och en ynka matsked olivolja lägger ytterligare 135 kalorier till din måltid!


Det kan därför vara en bra idé att först och främst lära sig hur mycket kalorier man ska få i sig för att gå ner i vikt, och sedan börja studera hur mycket förpackningarna innehåller, hur mycket matfett och olja man ska använda, och väga portionerna, och så vidare. Detta är inte något man behöver hålla på med hela livet. Efter ett tag lär man sig ungefär hur mycket man kan äta för att behålla vikten.

Bättre viktminskningstips än så kan du inte få.

Ett svar på ”Viktminskningstips – håll reda på kalorierna – de flesta äter mycket mer än vad de tror”

En matsked olivolja innehåller 135 kcal och ej 260. En matsked = 15 g. 0,15 gånger 900 kcal = 135.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: