Snart finns choklad och kaffe på sprayflaska -utan kalorier men med koffein

Le_whif
Kan choklad eller kaffe på sprayflaska vara något?

Är du konstant sugen på choklad, eller kaffe men tänker på vikten och/eller magens välbefinnande? Då kan det vara ett alternativ att tillfredsställa smaklökarna (eller koffeinbehovet) genom att inhalera chokladen eller kaffet.

Franska Le Whif har nämligen skapat ett nytt sätt att äta på… genom att inhalera. Sprayflaskan fylls med smakaromer från till exempel choklad, kaffe, chokladhallon eller mintchoklad och sedan inhalerar man smakerna.

Sprayflaskan med choklad innehåller för övrigt inga kalorier, men tillverkarna hävdar att smaksensationen är tillräckligt stark för att den ska dämpa chokladsuget. Dessutom innehåller sprayen med kaffe lika mycket koffein som en kopp espresso…

Huruvida smakämnen via spray dämpar suget, eller ens om det är gott ska vi låta vara osagt då fenomenet ännu inte nått Sverige. Men, tro oss, det är bara en tidsfråga innan var och varannan trendkänslig svensk andas in morgonkaffet på vägen till jobbet…


Den stora kundgruppen man vill åt är dock förmodligen inte stressade pendlare eller folk med magsår som ändå vill få i sig lite kaffearomer, utan snarare de som lider av övervikt bland annat på grund av ett stort chokladbehov.

Le Whif som bland annat finns i Frankrike, USA och Storbritannien kommer förmodligen snart lansera många fler smaker till sina sprayflaskor.

%d bloggare gillar detta: