Ont i huvudet av huvudvärkstablett? Receptfria värkpiller kan ge kronisk huvudvärk

131/365
Huvudvärkstabletter som Alvedon ger kronisk huvudvärk

Det är aldrig bra att behöva ta till kemikalier för att bota åkommor, och huvudvärk är inget undantag. Huvudvärkstabletter kan ge allergiska reaktioner hos känsliga personer, och andra biverkningar. Man har sedan länge känt till att en av biverkningarna från regelbundet användande av huvudvärkstabletter är – paradoxalt nog – huvudvärk.

Nu har en ny undersökning dessutom visat att omfattningen av svenskar som utvecklar kronisk huvudvärk av sina värkpiller är fler än man befarade. Man tror att så många som 150, 000 svenskar lider av kronisk huvudvärk. Värst drabbade är kvinnorna.

Våra vanligaste receptfria huvudvärkstabletter kan ge upphov till kronisk daglig huvudvärk om man använder dem för ofta. Enligt läkarna verkar det som att risken för att få huvudvärk varje dag ökar markant om man äter huvudvärkstabletter fler än tio dagar per månad under loppet av tre sammanhängande månader.


Man tror att Alvedon är den huvudvärkstablett som ger upphov till flest kroniska fall av huvudvärk, men även andra receptfria piller som Treo ger samma symptom.

%d bloggare gillar detta: