Mattrender 2011

Året kommer att präglas av strävan efter det naturliga. Naturliga råvaror och naturliga tillagningssätt. I Las Vegas lät en stjärnkock flyga in havsvatten att förvara sina skaldjur i… Det säger väl allt – om såväl den starka trenden som Las Vegas. [uppdaterat] Mat och trender 2018.

Mattrender 2011

Närproducerade livsmedel har varit en stark trend i flera år och kommer fortsätta vara det. Etiketten ”närproducerat” har blivit och kommer att bli ett ännu starkare köpargument.

I USA nådde monsterstorlek-trenden på skräpmatsportionerna oanade höjder förra året och väntas bara bli värre i år. Vi får hoppas att trenden inte får någon större genomslagskraft i Sverige. Men räkna med en hel del XL-erbjudanden på snabbmatsrestauranger även här.  Samtidigt tror vi också att fler restauranger, som ett motdrag, kommer erbjuda ”mindre portioner till ett billigare pris”.

Grönsaker är trendigt 2011

Andra kulinariska trender 2011 är fokus på skaldjur och närproducerat, organiskt kött, småplock (tapas), och mycket olika typer av grönsaker.  Det informeras från många olika håll att vi bör äta mer grönsaker i Sverige. Detta kommer visa sig i fler och fler intressanta recept på maträtter som svämmar över av färska och färgglada grönsaker.

Vi tror också att en mattrend 2011 kan bli att det läggs mer fokus på näringsriktig barnmat. Barnen överlag har i många hushåll länge fått stå ut med pommes och korv som kulinarisk höjdpunkt under dagen. Det går att göra nyttigare och roligare mat även för de små och kräsna.

Vilka tror du kommer bli de starkaste mattrenderna 2011? Skriv en kommentar nedan!

2 svar på ”Mattrender 2011”

Matlagning på TV har blivit en enorm trend dem senaste åren, speciellt under 2010 växte antalet matprogram och allt fler tv-kanaler hakade på denna trend. Även matprogram i kombination med resor och kulturer runt om i världen visas flitigt i rutan.
Detta tror jag ökar medvetenheten om vår egen matkultur och vad vi stoppar i oss dagligen.
Det är populärt att laga mat hemma nu och många bloggar om sin matlagning och bakning hemma. Detta kommer nog bara öka.
Konsumenterna har börjat ställa högre krav på sortimentet i butikerna och allt fler har börjat läsa på etiketterna vilket jag tror utökar vår kunskap om vad produkter innehåller och på så sätt är vi mer medvetna om vad vi väljer.

Vi kan alltid hoppas att det ökar medvetenheten!

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: