Kan kolloidalt silver bota AIDS och förkylning?

Enligt försäljarna av kolloidalt silver kan silvret bland annat bota HIV/AIDS, förkylningar och andra virus. Det marknadsförs i främst USA, men även i Sverige, som rena undermedlet mot bakterier, virus, svampar och en rad olika åkommor.

Så, kan verkligen kolloidalt silver bota sjukdomar? Enligt seriösa forskare, läkare, Livsmedelsverket och EU kan inte kolloidalt silver bota sjukdomar. Däremot varnar Läkare för att silvret är farligt för hälsan. Åsa Melhus, överläkare i Uppsala, som forskat om silver i tio år varnar för att bruk av kolloidalt silver bland annat kan leda till kortslutna nervbanor, epilepsiliknande anfall, och resistens mot antibiotika.

I senaste numret av den mycket trovärdiga tidsskriften Omvärlden rapporterar man att EU förbjudit tillverkare att sälja kolloidalt silver som kosttillskott. Detta har försäljarna kommit undan genom att istället sälja silvret som en ”vattenreningsprodukt”.

Vad man än kallar medlet verkar dock forskningen solklar. Det är lika troligt att kolloidalt silver är ett botemedel mot AIDS som att vissa håriga bestar endast kan dödas med silverkulor…

Källa: Omvärlden.

%d bloggare gillar detta: