Fotvård är viktigt – vårda dina fötter med bra och moderna fotvårdsprodukter!

Fötter

Varför ska man ägna sig åt fotvård? För att regelbunden fotvård förebygger svamp, värk, smärtsamma sprickor i hälarna och missfärgning. Och för att det är avslappnande, rentav meditativt, att sköta om fötterna. Dessutom ser de ju mycket fräschare ut om man sköter om dem! Fotvård är extra viktigt om man lider av någon kronisk sjukdom som skapar en ökad risk för fotkomplikationer, som till exempel diabetes.

Förhårdnader och liktornar uppstår när foten utsatts för nötning under en längre period. Om man har stora problem och vill undvika förhårdnader rekommenderas det att man sköter om sina fötter med fotbad, filning och salvor en gång i veckan (det är bara om du lider av en sjukdom som orsakar nedsatt cirkulation som du behöver besöka fotspecialist). Det är också viktigt att man har bekväma skor eftersom det är när skorna klämmer och nöter på en viss punkt som det uppstår onda liktornar.

Hur ofta ska man vårda sina fötter? Som sagt. En gång i veckan om man har problem, men annars rekommenderas en gång i månaden, eller kanske var sjätte vecka beroende på hur snabbt man får problem. Mer än så ska inte behövas, men låt det inte gå för lång tid mellan gångerna bara. Någon vis man sa att man kan bedöma hur civiliserad en nation är genom att mäta hur mycket tvål och vatten befolkningen gör av med. Svenskar är ett renligt folk, men fötterna blir ofta sorgligt förbisedda. Därför tipsar vi om de bästa fotvårdsprodukterna online nedan.

Köp presentkort åt dig själv, eller någon annan, på fotvård genom att boka på bokadirekt (klicka på banner nedan).

Rena och välskötta fötterVad behöver man för fotvårdsprodukter? Det enda som krävs är fotsalt eller denna ännu bättre mjukgörande produkt, fotfil (samt gärna en fotborste), fotkräm som mjukar och skyddar fötterna, och nagelklippare.

2000-talets bästa uppfinning (i alla fall inom fotvård…)

För dig som har mycket förhårdnader som du vill bli av med snabbt finns det bland annat specialgjorda hyvlar för fötterna. Detta är otroligt effektiva redskap att hyvla bort förhårdnader med, även om risken för att man skär sig är ganska överhängande. Under senaste året har det dock kommit en MYCKET BRA NYHET. Man brukar ju säga att skivat bröd var 1900-talets bästa uppfinning. 2000-talets bästa uppfinning så här långt är helt klart den elektriska fotfilen av Scholl. Du köper den billigast på svenskhälsokost.se Jag köpte den på rea på närmaste apotek förra veckan och där var den trots rean 30 kronor dyrare. Apoteket upplsyte mig samtidigt om att det är en oerhört populär produkt och att den under ett tag var slutsåld i hela Europa. Som sagt, detta är en kanonprodukt för dig som är mån om dina fötter, och som aldrig tycker de blir riktigt lena (de blir som barnfötter med en elektrisk fil!)! Den är dessutom en utmärkt present för hen ”som har allt”.

Andra fotvårdsprodukter finns till salu billigt på nätet hos till exempel billiga shopping4net. Köp till exempel deras traditonella, men billiga och bra fotfil. Där kan du även handla exklusiva krämer för fotvård billigt på nätet. Har du aldrig testat att smörja in dina fötter med en välgörande fotkräm av något slag har du missat något! Shopping4net har bland annat den underbara produkten ”Badger Foot Balm” som är tillverkad av oljor från pepparmynta och rosmarin, samt bivax. Detta är en grym fotvårdsprodukt som får fötterna att kännas otroligt fräscha!

Visste du förresten att det finns fotdeo för dig som har problem med illaluktande fötter? Fotdeo finns också att köpa på Eleven. Många upplever att fotdeon rentav förändrat deras liv då den tagit bort den sociala skammen med illaluktande fötter.

Under 80-talet kom de första elektriska fotbaden. De har utvecklats mycket sedan dess och du kan numera få en riktigt skön massage och mjukgörande session i till exempel ett fotbad som följande produkt: Köp här.

Har du tips på bra fotvård? Eller kanske tips på var man kan handla fotvårdsprodukter på nätet? Lämna kommentar nedan.

%d bloggare gillar detta: