50 genvägar till fettförbränning av Fredrik Pauluns

Fredriks Pauluns senaste bok heter ”50 genvägar till fettförbränning” (den släpptes förra året men är inte på något sätt inaktuell). Fredrik Paulun är en av Sveriges främsta författare av böcker om viktnedgång och muskelbyggande.  Han skriver på ett lättförståeligt och underhållande sätt, men låt inte det lura er. Fredrik Paulun baserar allt han lär ut på befintliga studier och forskningsrapporter om muskeltillväxt och viktnedgång.

Att dessa studier och forskningsrapporter hela tiden verkar ändra ståndpunkt är dock ett helt annat kapitel (som Paulun dessutom är fullt medveten om). ”50 genvägar till fettförbränning” är välskriven och kan ses som en bra introduktion för den som  försummat sina kunskaper vad det gäller nyttig mat, träning, hur mycket man ska äta för sin vikt, och så vidare. Den bjuder även på en del lite mer avancerade råd och knep (men de är ju egentligen irrelevanta i det stora hela så länge man äter i grunden nyttig mat och tränar regelbundet).

Det som framför allt är bra med denna bok är att den inte fokuserar på någon form av gimmick-diet. Paulun reder dessutom ut flera myter om mat och håller sig överlag borta från att uppmuntra till extrema åtgärder för att gå ner i vikt. Boken finns att köpa billigt på Bokus där du även hittar hans tidigare böcker om fettförbränning och träning.

Boken ”50 genvägar till fettförbränning” innehåller avsnitt som ”gå ner med kryddor” (som kanel), ”gå ner med Krom”, gå ner i vikt med hjälp av vin” osv. Ha dock i åtanke att just dessa exempel rör sig om väldigt små, knappt synbara, pusselbitar vad det gäller helhetsbilden av din viktnedgång. Fokusera istället mer på de viktiga bitarna, som att äta rätt i grunden och rör på dig ofta och länge.

%d bloggare gillar detta: