Världens äckligaste maträtter och drycker

Det är sedan länge känt att människor är som råttor och getter. I likhet med dem äter vi i princip vilken skit som helst bara det mättar. Som tur är har vi en fantastisk anpassningsförmåga och vi kan därför äta tvivelaktiga fabrikstillverkade livsmedel fulla av kemikalier och ändå känna oss mätta och (någorlunda) friska. Men denna artikel handlar inte om e-ämnen eller kemiskt tillverkad mat, den handlar om världens äckligaste, ”naturliga”, maträtter och drycker. Det bör varnas för känsliga läsare att de oaptitliga bilderna hittar du längst ner i artikeln.

Lutfisk

Cracked.com skrev för några år sedan en artikel om världens äckligaste mat. På denna lista hittade vi bland annat den svenska specialiteten Lutfisk. Artikelförfattaren påpekar förskräckt att man tillverkar lutfiskrätten med ett ämne som bland annat ingår i tillverkningsprocessen av batteri. ”Seriöst, hur marknadsför man Lutfisk?” undrade han befogat.

Den svenska surströmmingen var inte med på ovanstående lista över världens värsta maträtter, men borde kanske varit det. De flesta människor som inte uppfostrats till att äta surströmming har väldigt svårt att förstå varför någon äter det överhuvudtaget. Liknande, ruttna rätter finns dock på andra ställen i världen. Eskimåerna till exempel anser att ruttet sälhuvud är en delikatess.

Men det finns ännu värre maträtter och drycker. I Kina och Korea dricker man bland annat risvin med små bebismöss. Man stoppar de fortfarande levande små mössen i risvinsflaskan och låter sedan smaken mogna fram. Enligt uppgift lär detta vin smaka som ”bensin” men man dricker det för att man tror att det har läkande egenskaper. I Mexiko är det för övrigt vanligt att man lägger en mask i tequilaflaskan. Ingen höjdare det heller.

I Irak äter man en rätt, Pacha, som helt enkelt består av ett fårhuvud. Räkna inte med att denna rätt kommer bli populär i Sverige framöver.

Enligt många är dock den allra äckligaste maträtten i världen, alla kategorier, ”Balut” från Filippinerna. Balut består av ankägg som har utvecklats till den grad att fostret i ägget utvecklat fjädrar och näbb. I processen kokar man fostret medan det fortfarande lever. Benen i ägget ger rätten en ”unikt krispig konsistens”. Vi väljer att inte publicera en bild på Balut, då rätten ser så groteskt äcklig ut att man till och med måste ifrågasätta om den är laglig eller inte. Du får helt enkelt googla om du vill se fasan i vitögat…

Pacha
Fårhuvud
Musvin
%d bloggare gillar detta: