Motivera dig själv till att träna mer med nytt stegräknare-spel

Striiv stegräknare
För många är den vanligaste orsaken till att de inte orkar fullfölja sina träningsplaner helt enkelt brist på motivation. Det kommer dock hela tiden ny teknik som hjälper oss till att motivera oss. Tycker du att det är kul att spela olika typer av spel? Till exempel Farmville eller Cityville på Facebook? Eller du kanske gillar byggspel av typen Simscity eller Settlers till Pc:n? Då kommer du förmodligen gilla den nya manicken ”Striiv” som är en kombination av stegräknare och spel.

Den senaste tiden har det släppts flertalet olika teknologiska hjälpmedel som ska hjälpa oss att gå ner i vikt och träna mer effektivt. Problemet är dock ofta att det är mest teknologinördar och människor som är inne på statistik som gillar dessa. Visserligen är pulsmätare och vanliga stegräknare etc. bra för at föra statistik och mäta ens framsteg. De gör dock inte träningen värst mycket roligare.

Använda spelandets beroendeframkallande natur att motivera dig

Striiv vänder sig till den som kan förlora sig själv flera timmar med att bygga upp olika världar i ett spel. Själva spelet/stegräknaren är inte mycket större än en vanlig stegräknare och går ut på att man, ungefär som Farmville, ska plantera träd, odla grödor och bygga upp olika byggnader. Den stora skillnaden jämfört med Farmville är att du i detta spel (kallat MyLand) får poäng till att bygga saker och ting genom att röra på dig.

Du får alltså poäng till att bygga upp din spelvärld genom att promenera, springa eller gå i trappor. Om du gillar spelet kommer du att bli motiverad med tiden eftersom du blir beroende av själva spelet och måste röra på dig mer och mer för att bygga en så avancerad spelvärld som möjligt.


Om du inte blir tillräckligt motiverad av att bygga upp en virtuell värld så innehåller spelet också en välgörenhetsfunktion. Varje steg du tar går till någon form av välgörenhet (genom organisationen Global Giving) som du får välja själv. Detta rör sig om exempelvis att bevara regnskogen i Tanzania, eller poliovaccinationer för barn runtom i världen.

Andra sätt man kan motivera sig genom Striiv är att man kan anordna tävlingar med andra användare, som till exempel vem som orkar gå längst under en dag. Man kan också sätta upp personliga utmaningar som till exempel bränna 300 kalorier på 30 minuter.

Från början hade man tänk t utveckla Striiv som en app för Iphone. Problemet med Iphone och andra smarta mobiltelefoner är dock att appar som mäter mycket data drar otroligt mycket batteri. Dessutom är inte GP-funktionen i mobilerna tillräckligt bra för att känna av när man går i trappor.

Striiv kostar cirka 120 dollar i USA så räkna med ett pris på strax över 1000 kronor i Sverige. Vi vet ännu inte om eller när Striiv släpps i Sverige, men orkar du inte vänta kan du ju alltid beställa den från USA.

 

%d bloggare gillar detta: