Mobiltelefon med EKG – smartphone CardioDefender är en teknologisk landvinning inom hälsa

Smart mobiltelefon som håller koll på hälsan
Smartphone med EKG

Smarta mobiltelefoner, så kallade smartphones, har funnits i bara några år och det verkar inte finnas någon bortre gräns för hur mycket dessa små teknologiska underverk kan komma att förenkla och förbättra våra liv.

Det senaste är en Smartphone ECG, alltså en smart mobiltelefon utrutstad med EKG. Redan nu finns det olika appar och tillbehör till iphones och android-mobiler som på olika sätt kan mäta och uppmuntra våra framsteg inom träning och kost, ta pulsen, etc. Men denna nya mobiltelefon tar det hela ett steg längre.

Everist Genomics är ett relativt nytt men snabbt växande företag som satsar på att utveckla medicinska, högteknologiska hjälpmedel. Deras senaste uppfinning heter The CardioDefender som är en mobiltelefon med EKG.

Telefonen, som är den första i sitt slag att godkännas av FDA (amerikanska livsmedelsverket) kan erbjuda diagnostiskt värdefull data om det kardiovaskulära systemet, metaboliska sjukdomar (som diabetes) och till och med cancer. Mobiltelefonen CardioDefender kan alltså skicka värdefull data om din hälsa till din doktor trådlöst via Wifi.


Denna hälso-mobitelefon har redan börjat användas av fler än 150 olika sjukhus och vårdcentraler i USA och kommer att finnas tillgänglig för vårdpersonal över hela världen under 2012. När den blir godkänd för den kommersiella marknaden är fortfarande oklart, men räkna med att du inom kort kommer att kunna köpa denna och liknande smarta mobiltelefoner som hjälper dig att hålla koll på din hälsa och kan varna dig i tid för eventuella sjukdomar.

Undertecknad kommer nog dock avvakta då han lätt kan se framför sig ett scenario då en bugg i mjukvaran skickar ett felmeddelande om ”hjärtfel” som eventuellt orsakar en panikattack eller lättare stroke…

Källa: Coolest-gadgets.com

%d bloggare gillar detta: