Magnesiumbrist symptom – ät magnesiumtabletter om du misstänker brist

Om man lider av magnesiumbrist kan det uppstå en lång rad av olika symptom och sjukdomar. Oftast räcker det med att man äter magnesiumtillskott för att magnesiumnivåerna ska gå tillbaka till det normala, men i extrema fall kan det behövas att man får i sig magnesiumet intravenöst.

Magnesium är viktigt för bland annat våra muskler, nerver, cellerna, levern, benstommen, hormonsystemet, immunförsvaret och matsmältningen.

Magnesium och kopplingen med Vitamin D

De senaste åren har det kommit forskning som visar att magnesium spelar en viktig roll vad det gäller kroppens reglering av Vitamin D-nivåer. Den sistnämnda faktorn är en mycket viktig faktor bland annat vad det gäller vårt immunförsvar. Det finns också forskning på hur adekvata nivåer av Vitamin D i kroppen kan hjälpa oss att ta oss igenom svåra luftvägsinfektioner. Just detta faktum har fått försäljningen av Vitamin D att skjuta i höjden de senaste veckorna på grund av Corona-viruset (det är dock solen som är vår viktigaste källa till D-vitamin!).

Symptom på magnesiumbrist

Ofta visar sig magnesiumbristen i att chokladbegäret ökar. Trötthet och spända och svaga muskler är vanliga symptom. Fler symptom inkluderar oro, ångest, depression, dålig stresstålighet, muskelkramper, erektionsproblem, astma, insomningsbesvär, ADHD, hicka, skakiga händer, etc.


Varför får man magnesiumbrist?
Det kan bero på många orsaker. Till exempel är vår jord urlakad och vår moderna kost bestående av halvfabrikat och skräpmat är fattig på magnesium. Men även faktorer som stress och stort alkoholintag kan leda till brist.

I en alldeles färsk undersökning från USA konstaterar forskarna att vanliga, och i många fall receptfria, mediciner mot halsbränna (Omeprazol, etc) också drar magnesium ur kroppen vilket kan få mycket allvarliga konsekvenser.

Det mest effektiva sättet att snabbt få i sig magnesium är i vätskeform. Brustabletter är billiga och bra. Kvaliteten är dock viktig. På Bodystore finns det att köpa prisvärda brustabletter i hög kvalitet online.

Hur mycket magnesiumtillskott ska man äta? Se till att få i dig minst 300 mg per dygn. Vissa rekommenderar att ett terapeutiskt intag av magnesiumtillskott ligger på upp till 800 mg per dygn om man lider av brist på magnesium.

Det är dock viktigt att påpeka att magnesium inte är ett ”mirakelpiller”. Tillskott av magnesium botar en eventuell magnesiumbrist och inget annat.

4 svar på ”Magnesiumbrist symptom – ät magnesiumtabletter om du misstänker brist”

Har börjat med magnesium för att lugna ner hjärtat när jag hade takykardi. (Snabb hjärtfrekvens, hjärtklappning.) Fick först Inderal men det hjälpte inte alls. Testade magnesium av rådet från ett forum och OJ vilken skillnad! Hjärtat lugnade ner sig direkt och jag var inte längre så spänd i kroppen. Har nu sett att man kan få sköldkörtelsjukdomar av magnesiumbrist så det kan alltså bli allvarligt. Hädanefter tar jag 600mg Magnesium om dagen. man kan inte tro att en mineral kan hjälpa en så mycket, men det kan den!

Vilken mat innehåller magnesium?

Instämmer..Kunde vakna med kramper”domningar” i fingrarnamem men Magnesium tabletterna har verkligen hjälpt.

Hej har fått utskrivet magnesium för krypningar i fötterna, speciellt trampdynorna som kommer på natten.
Efter cirka två veckor upphörde detta och sover nu gott hela natten.
Då jag tar 2 tabletter a 225 mg 2 gånger per dag = 1000 mg om dagen och samtidigt tar tromby 75 mg i förebyggande syfte, har jag nu lätt att få blodplättor på mina armar o händer.
Är det för hög dosering

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: