Lepigen – fungerar detta bantningsmedel verkligen? Kan det vara farligt?

Marknaden för bantningsmedel växer så det knakar

Vad är Lepigen? Det är ett receptfritt bantningsmedel som innehåller flertalet starka växtextrakt som ska öka energin och dämpa aptiten och även öka ämnesomsättningen. Det finns dock lite forskning kring Lepigen om än en hel del anekdotiska bevis för att den fungerar.

Om man söker igenom nätet efter kommentar från folk som provat Lepigen är det en ganska otydlig bild som framstår. Många säger sig ha fått hjälp, andra säger sig inte ha sett någon effekt alls. Problemet med alla sorters bantningsmedel, receptbelagda likaväl som receptfria, farliga som ofarliga, är att det är svårt att isolera och undersöka effekten av en enda variabel vid viktnedgång.

Beror det på att man ätit annorlunda, mer nyttigt samtidigt som man ätit bantningsmedel? Eller att man helt enkelt ätit mindre kalorier eftersom man känt att om man ändå spenderar pengar på ett bantningsmedel kan man också lika gärna äta lite mindre för att få bättre skjuts i effekten? Eller att man med samma logik tränat lite mer, eller lite hårdare? Dessa frågor är omöjliga att svara på.

Det har då och då kommit larmrapporter om att det sålts Lepigen med farligt innehåll på vissa webbplatser.

Fungerar Lepigen? Blir man smalare av att äta bantningsmedel?

Men vi ska aldrig underskatta en medicins psykologiska effekt. Även om det skulle visa sig att Lepigen är totalt verkningslöst som bantningsmedel så fungerar det om det ger dig en psykologisk effekt som leder till att du går ner i vikt. Men mycket tyder på att Lepigen trots allt fungerar, även om det inte är ett undermedel. Du behöver angripa problemet, det vill säga din övervikt, från flera olika håll. Förlita dig inte på ett bantningsmedel för att nå resultat. Du behöver även ändra kosten och röra dig mer för att uppnå en effektiv viktminskning.

Är Lepigen farligt? Nej, det är inte farligt om du är fullt frisk. Men om du till exempel lider av högt blodtryck bör du vara försiktig. Du bör heller inte äta Lepigen om du ammar är gravid eller äter andra mediciner då dessa kan interagera med varandra. Prata med din läkare först.

Vad är det för bieffekter av Lepigen? De vanligaste bieffekterna verkar vara att man lite hyperaktiv och stirrig. Ungefär som när man druckit för mycket kaffe. Domningar, yrsel illamående, stickningar är andra biverkningar som rapporterats. Dessa typer av biverkningar kan dock uppstå av de flesta läkemedel, men bör ändå tas på allvar om du känner av dem.

Ett svar på ”Lepigen – fungerar detta bantningsmedel verkligen? Kan det vara farligt?”

Hej det är en bra artikel om viktminskning. Det svåraste är att balansera kosten i samband med att ta viktminskningstabletter. Jag tror mycket på träning för att få igång ämnesomsättningen.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: