Kan Jang – hjälper det mot förkylning Corona och influensan?

Kan Jang är ett naturläkemedel som innehåller echinacea (röd solhatt), Malabarnöt och rysk rot. Kan Jang har sålts i Sverige sedan 1970-talet och finns bland annat att köpa på apoteket. Enligt tillverkarna lindrar Kan Jang förkylning och influensasymptom.

Är Kan Jang effektivt mot Coronaviruset?

Nej, det finns absolut ingenting som tyder på det även om det förstås inte gjorts någon vetenskaplig forskning på det i nuläget.

Fungerar verkligen Kan Jang mot något då? Lindrar den förkylning och influensan? För några år sedan lanserade ett naturläkemedelsföretag Kan Jang med formuleringar som ”Kan Jang hjälper direkt och snabbt” mot förkylning. Enligt Läkemedelsverket är detta alldeles för starka påstående som saknar tillräckligt med vetenskaplig grund att stå på. Det handlar således om vilseledande marknadsföring. Men om det fungerar för dig är det bara att fortsätta äta Kan Jang när du börjar känna dig hängig.


Kan Jang flaskaDet har gjorts flera undersökningar på Kan Jang och andra läkemedelspreparat som innehåller samma aktiva ämnen och det finns faktiskt vissa indikationer på att Kan Jang bland annat skyndar på tillfrisknandet i samband med influensa, och att medicinen dessutom minskar risken för komplikationer efter influensan. Som alltid vad det gäller forskning på naturläkemedel är det dock svårt att bedöma trovärdigheten då de ofta sponsras av företag som har vinstintresse i produkten.

Tusentals människor, bara i Sverige, hävdar dock bestämt att Kan Jang hjälper dem att tillfriskna så fort de känner symptom som snuvig näsa och ont i halsen. Vi på Nyttigt är skeptiska men tror samtidigt på naturens läkande krafter (och inte minst trons läkande förmåga). Kanske är Kan Jang en naturlig medicin som faktiskt hjälper mot förkylning och virus hur långsökt det än må verka.

Biverkningar av Kan Jan

Läkemedelsverket fastställde 2006 att Kan Jang är ofarligt, men bör undvikas om man är gravid. Du ska också undvika den om du är allergisk mot korgblommiga växter. Barn under 12 år bör heller inte inta Kan Jang.

Sällsynta biverkningar är hudutslag, klåda, problem med magen, huvudvärk och ansiktssvullnad. Det finns ingen statistik på hur många som får biverkningar av produkten men det rör sig förmodligen bara om överkänsliga individer.

Har du synpunkter på Kan Jang eller liknande naturläkemedel mot förkylning och influensa får du gärna lämna en kommentar nedan!

14 svar på ”Kan Jang – hjälper det mot förkylning Corona och influensan?”

Hej,
Jag har 90% positiva erfarenheter av Kan yang.
Det fungerar verkligen om du tar den vid första symptom på förkylning så utvecklas sällan förkylningen oavsett hur sjuka alla är runt dig, Fantastiskt.
Sedan är det ju så att ibland kanske kroppen behöver rensa ut och då gör den det iallafall, vi får lyssna på vår kropp, men tar du Kan Yang under tiden du då är förkyld så slår den aldrig lika hårt som iallafall jag har erfarenhet av om du inte tar Kan Yang och det bästa av allt förkylningen är inte lika långvarig så jag rekommenderar den till alla där tillfället ges till rekommendation.
Pröva…… det är ofarligt och hjälper det dig så klappa dig för bröstet för att du prövade.

Sant. Det skadar aldrig att prova!

Hej. Kan Jang är 100% bra till mig! Inklusiv jag har skickat till min mamma och pappa till Chile.

Bra Angelica! Då är det ju bara för dig natt fortsätta använda produkten. 🙂

Ni skrev bland annat såhär:
”Vi på Nyttigt är skeptiska men tror samtidigt på naturens läkande krafter. Kanske är Kan Jang en naturlig medicin som faktiskt hjälper mot förkylning och virus hur långsökt det än må verka.”

– Det är ju en vanligt missuppfattning och rent av nonsens att ha en synd som generellt sätt tror att alternativmedicin är ”naturligt” och att vanlig medicin enbart handlar om ”onaturliga kemikalier”. Det finns mängder med vanlig skolmedicin som baseras på helt örter, växter etc. DOCK, så har vi blivit väldigt duktiga på att se negativa effekter och konsekvenser av innehållet i vissa naturliga produkter och har lärt oss att gå in och plocka bort just det som orsakar det negativa. Då har vi alltså manipulerat lite, och människor flyger i taket och kallar det inte längre naturligt.
Det är lite som att man gör vin och folk skulle protestera för att man tar bort bottensatsen och därmed kalla det för onaturligt och farligt.

Bra poäng där, Daniel!

Ni skriver såhär: ”Som alltid vad det gäller forskning på naturläkemedel är det dock svårt att bedöma trovärdigheten då de ofta sponsras av företag som har vinstintresse i produkten.”
Är det verkligen så att detta bara gäller naturläkemedel…? Jag är skeptisk.

Nej, Lars….det gäller nog det mesta.

Ja, det tror jag också. Jag är intresserad av ämnet och tycker mycket om siten men neutralitet och fakta är också viktiga – så långt det nu är möjligt. Därför, med tanke på sitens trovärdighet, bör ni kanske ändra ordalydelsen något, som i mina öron låter tendentiös och ovederhäftigt.

Jag har verkligen letat efter vetenskapliga undersökningar vad gäller Kan Jang. Det enda jag har hittat är:
http://www.helhetsdoktorn.nu/influensakanjang.htm
Det måste ju finnas väsentligt mer. Problemet är kanske inte att det saknas undersökningar utan att gapet är så stort mellan natur- och skolmedicin. Hur kommer det sig att jag och många med mig drar på munnen när vi ser ordet ’helhetsdoktorn’? Kan det verkligen vara så att ingen skolmedicinare har blivit intresserad, åtminstone av att motbevisa, ’helhetsdoktorn’. Jag vill så gärna ha fakta men anar att prestige och pengar ligger i vägen. Finns det trovärdiga undersökningar från andra länder, kanske Kina?
Jag använder ofta Kan Jang i förkylningstider, dock ej till kvällen eftersom jag blir så himla pigg.

MVH
Lars Nordblom

Har vid flera gånger tagit Kang Jan vid förkylning och mig har det inte hjälpt alls. Bortkastade pengar anser jag. Dem som säger det är bra har blivit bra genom placebotron..

Dax att uppmärksamma att de NYA kan Jangtabletterna som innehåller Malabarnöt inte har det minsta att göra med den ”gamla” KanJang tabletten som innehöll Andographis Paniculata. Denna produkt, med Andrographis, förbjöds dock av Läkemedelsverket då det inte kunde bevisas att Andrographisen inte kunde ge skador vid ex.vis graviditet.
Så denna ”nya” Kan Jang som har NYLANCERATS, är en riktig hitte-på-produkt som inte har NÅGOT med de gamla s.k. vetenskapliga undersökningarna. Inte effektivare än någon av alla andra förkylningsprodukter som innehåller Echinasea.
Under tiden som de ”gamla” KJ tabletterna var förbjudna så såldes den flytande KJ som en ”förkylningsmedicin”. Men denna mixtur har BARA effekt vid hosta och vid behov av något slemlösande. Men stoppa förkylningar, det gör varken den eller de nya tabletterna!
Det är lurendrejeri och taskspel med ett KÄNT varumärke. Konstigt att Läkemedelsverket tillåter denna bluff!

Jag började att medicinera med kan jang så fort min känsla i halsen uppträdde. Måste erkänna att vidare gott är det inte. Höll mig till ordinationer, samt kombinerade detta med nässköljningar som fungerade bra.
Har provat det mesta med receptfria läkemedel. Nu får man ej glömma att ett virus sprids oerhört.
Jag fick en kortare förkylningsperiod, blev även klarare i huvudet. Ej lika tät.
Kommer att prova detta igen.

Varför den nedlåtande tonen om Kan Jang”om den otroligt nog skulle hjälpa” ungefär. Tror ni i er enfald (uttryck) att inget i naturen utan bara fabriksframställda mediciner med ett antal biverkningar skulle hjälpa. Kul, vi och övriga djur lever ju av det naturen ger det vore ju inte så otroligt att det även finns i naturen sådant som hjälper kroppen vid sjukdomsangtepp eller?? Testa ordentligt i stället för raljera Min syn på saken

Du har en poäng Margareta.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: