Den bästa och viktigaste videon om hälsa under året som gick

Doktor Michael Greger gjorde under året en uppmärksammad djupdykning i världens senaste vetenskapliga litteratur om klinisk nutrition och presenterade sedan vad han kom fram till (presentationen filmades). Videon går igenom den senaste forskningen och vad den säger om hur vår kost och livsstilsval (som träning) dramatiskt kan förebygga och behandla de vanligaste sjukdomarna.

Är du mån om din hälsa är vårt råd att du ser (obs, den är på engelska och såvitt vi vet finns det ingen textad version på svenska) nedanstående video som är cirka en timme lång. Den innehåller flera fullständigt fascinerande fakta om hur vi faktiskt har makten att påverka vår hälsa.


Doktor Gregers inledande beskrivning av presentationen:

Michael Greger”Tidigare har jag utforskat de bästa sätten för att förebygga, hejda utvecklingen av och till och med bota de 15 vanligaste dödsorsakerna … Eftersom biverkningar av receptbelagda mediciner dödar ungefär 100 000 amerikaner om året så kan det faktiskt vara ett faktum att den vanligaste dödsorsaken är doktorer. Och det är bara från de skadliga effekterna av mediciner. Om du lägger till medicinska misstag i vården till listan (man räknar med att ungefär 44 000 amerikaner dör av denna orsak årligen) så är den amerikanska vården landets tredje största dödsorsak. Om man dessutom lägger till sjukhus-infektioner, så pratar vi om ungefär 187 000 döda amerikaner varje år (och miljontals skadade) bara från sjukhusvård. Det bästa sättet att undvika de negativa effekterna av medicinska och kirurgiska tester och behandlingar är inte att undvika läkare, men att undvika att bli sjuk i första hand. I år tänkte jag att jag skulle gå igenom de 20 vanligaste anledningarna till att människor besöker läkaren i syfte att sprida ljus över några av den senare tidens undersökningar,  i hopp om att flytta mina kollegor och mig själv längre ner på listan över vanliga dödsorsaker.”

%d bloggare gillar detta: