Bygg muskler snabbare med tillskott

Gainer burk
Tränar man aktiv styrketräning och inte ser resultat kan det först och främst vara bra att se över sin kost. Det är nämligen viktigt att äta tillräckligt med proteiner och fett för att musklerna ska kunna växa. Äter man en bra kost men känner att det inte räcker till så kan man använda sig av olika typer av kosttillskott som komplement till den dagliga kosten. Här nedan kommer Thomas på Gainer.se gå igenom ett par av dessa för att ge dig en inblick i vad som kanske funkar för dig!

Protein

Att man behöver käka mycket protein för att öka i muskelmassa kanske är självklart. Det kanske inte är lika självklart att man behöver äta ca 2 gram protein per kilo av din kroppsvikt. Det är ganska mycket, va? Säg att du väger 80 kg, multiplicera det med 2 vilket ger dig 160 gram. Du ska alltså käka 160 gram protein per dag, det är en stor mängd! Och det kan bli svårt att få i dig detta via vanlig kost. Därför kan det vara smart att äta kosttillskott som ett komplement till din aktiva styrketräning. Det vanligaste och troligtvis mest använda kosttillskottet är av typen ”whey” som är proteiner av typen ”vassle”. Ett annat är ”Gainer” som är en blandning av kolhydrater och vassleprotein, mer om detta kosttillskott hittar du på Gainer.se.

Upppiggande kosttillskott

En annan anledning till att man kanske inte ser de resultat man eftersträvar kan vara att man inte pushar sig själv tillräckligt. Och då kan det vara en idé att testa en ”Pre-Workout” som är gjorda för ge dig en extra kick. De fylls ofta med koffein, taurain, kreatin och andra upppiggnade preparat. Detta kan dock vara farligt för vissa personer med hjärtproblem, rådfråga därför en läkare innan bruk.

/Thomas, Gainer.se

Ett svar på ”Bygg muskler snabbare med tillskott”

Bra artikel!

Värt att tillägga är dock att Gainer och/eller Whey bör tas direkt efter träning för att påskynda återhämtning. Vassleprotein tas upp av kroppen väldigt snabbt och är optimalt för just detta.

Stängt för kommentering.

%d bloggare gillar detta: