10 bästa tipsen för fettförbränning

Kroppen förbränner fett och kolhydrater dygnet runt, oavsett vad du gör. Men vad du väljer att göra och vad du äter har stor betydelse för hur mycket fett som förbränns. Här nedan listas 10 toppen-tips som hjälper dig att förbränna mer.

Tjej som simmar under vattnet

1. Styrketräna

Styrketräning ger den absolut bästa fettförbränningen. Utan att gå in på detaljer så förbränner du mer fett, ju större muskelmassa du har. När du styrketränar så förbränner du fett såväl under passet som efteråt. En stark kropp orkar dessutom förbränna mer vid konditionsträning.

2. Krydda din mat

Kryddor gör inte enbart underverk med maten, de gör även underverk för din figur! Vitlök, chili, kanel och ingefära är bara ett axplock av alla kryddor som hjälper till att öka fettförbränningen (även om det råder lite debatt om det så hjälper de till med att dämpa aptiten). De adderar hetta till din måltid och din kropp, vilket ökar ämnesomsättningen och därmed fettförbränningen.


3. Simma


Simning är en effektiv fettförbränningsmetod som gör dig stark och smidig, utan att du för den delen behöver simma i ett högt och hårt tempo. Fett förbränns allra bäst under lågintensiva och långa träningssessioner, vilket gör simning till en utmärkt träningsform om du vill förbränna fett. Läs mer om fördelarna med simning här


4. Powerwalka 


Du behöver inte springa milen med senaste pulsklockan och ultralätta barfotaskor för att bränna fett; att powerwalka kan vara minst lika effektivt. Ju längre tid du rör på dig, desto mer förbränner du. Att promenera i rask takt en timme kan med andra ord vara bättre än att löpa dig trött och svettig på löpbandet under en halvtimme.


5. Drick vatten

För att maten du äter ska omvandlas till energi, behöver kroppen vatten. Vattnet gynnar ämnesomsättningen och saknas det vatten så försämras din förbränning. Se till att dricka vatten till alla måltider och välj kallt vatten för maximal effekt.

6. Sov ordentligt 


När du sover utsöndras tillväxthormoner som minskar dina depåer av fett. Att sova för lite hämmar fettförbränningen så se till att även prioritera den tid på dygnet som du låter kroppen vila från träning och mat.7. Öka proteinintaget 


Protein finns i kroppens alla celler och vi är beroende av protein för att bygga muskler, hålla våra hormoner i schakt och bibehålla ett starkt immunförsvar. När du förbränner fett behöver du extra mycket protein, stilla detta proteinbehov med proteinrika livsmedel som kyckling, fisk och grönsaker.

8. Addera kosttillskott

Om du äter sunt och tränar regelbundet så har du lagt grunden för en god fettförbränning. Men för att öka förbränningen kan det vara smart att ta hjälp av fettförbrännande kosttillskott. Det finns massvis av alternativ på marknaden men få håller vad de lovar. På fettförbränning.se hittar du dock prisvärda och beprövade kosttillskott.

9. Ät fett 


Det kan låta motsägelsefullt men för att förbränna fett så måste du äta fett. Omkring 20 procent av energiintaget bör bestå av fett. Se till att välja sunda fetter som kokosolja, olivolja, lax, frön och nötter, och undvik de fetter som är dåliga för kroppen som exempelvis ost, smör, korv, bacon.

10. Drick kaffe

Kaffe ökar fettförbränningen då koffeinet främjar frisättningen av fett på våra fettceller.

%d bloggare gillar detta: