Läs om populära viktminskningsmetoder 2020

Magnesiumbrist symptom – ät magnesiumtabletter om du misstänker brist

Om man lider av magnesiumbrist kan det uppstå en lång rad av olika symptom och sjukdomar. Oftast räcker det med att man äter magnesiumtillskott för att magnesiumnivåerna ska gå tillbaka till det normala, men i extrema fall kan det behövas att man får i sig magnesiumet intravenöst.

Magnesium är viktigt för bland annat våra muskler, nerver, cellerna, levern, benstommen, hormonsystemet, immunförsvaret och matsmältningen.

Symptom på magnesiumbrist

Ofta visar sig magnesiumbristen i att chokladbegäret ökar. Trötthet och spända och svaga muskler är vanliga symptom. Fler symptom inkluderar oro, ångest, depression, dålig stresstålighet, muskelkramper, erektionsproblem, astma, insomningsbesvär, ADHD, hicka, skakiga händer, etc.

Stress kan leda till lägre nivåer av magnesium i kroppenVarför får man magnesiumbrist? Det kan bero på många orsaker. Till exempel är vår jord urlakad och vår moderna kost bestående av halvfabrikat och skräpmat är fattig på magnesium. Men även faktorer som stress och stort alkoholintag kan leda till brist.

I en alldeles färsk undersökning från USA konstaterar forskarna att vanliga, och i många fall receptfria, mediciner mot halsbränna (Omeprazol, etc) också drar magnesium ur kroppen vilket kan få mycket allvarliga konsekvenser.

Det mest effektiva sättet att snabbt få i sig magnesium är i vätskeform. Brustabletter är billiga och bra. Kvaliteten är dock viktig. På Bodystore finns det att köpa prisvärda brustabletter i hög kvalitet online.

Hur mycket magnesiumtillskott ska man äta? Se till att få i dig minst 300 mg per dygn. Vissa rekommenderar att ett terapeutiskt intag av magnesiumtillskott ligger på upp till 800 mg per dygn om man lider av brist på magnesium.

Det är dock viktigt att påpeka att magnesium inte är ett ”mirakelpiller”. Tillskott av magnesium botar en eventuell magnesiumbrist och inget annat.

3 kommentarer

3 kommentarer… add one

  • Har börjat med magnesium för att lugna ner hjärtat när jag hade takykardi. (Snabb hjärtfrekvens, hjärtklappning.) Fick först Inderal men det hjälpte inte alls. Testade magnesium av rådet från ett forum och OJ vilken skillnad! Hjärtat lugnade ner sig direkt och jag var inte längre så spänd i kroppen. Har nu sett att man kan få sköldkörtelsjukdomar av magnesiumbrist så det kan alltså bli allvarligt. Hädanefter tar jag 600mg Magnesium om dagen. man kan inte tro att en mineral kan hjälpa en så mycket, men det kan den!

  • Vilken mat innehåller magnesium?

  • Instämmer..Kunde vakna med kramper”domningar” i fingrarnamem men Magnesium tabletterna har verkligen hjälpt.

Lämna en kommentar