En mycket effektiv och tankeväckande sluta-röka video-annons

Idag, den 23, december är det exakt 15 år sedan min storrökande far dog i sömnen efter att ha fått en propp i lungan. Några månader innan hade han fått diagnosen KOL. Efter att jag tryckt publicera på detta inlägg går jag, min mor och min syster ner till hans grav och tänder ett ljus. Min syster röker fortfarande, 2 av hennes tre vuxna barn har också börjat röka. Rökarna förhåller sig till logik som katten förhåller sig till vatten. Det är väldigt svårt att nå fram till vissa och de flesta anti-röka kampanjer uppfattas mer som propaganda än en presentation av fakta. Det finns dock några lysande undantag.

Följande korta video (2:38) sponsrades av Thailändska hälsomyndigheter, och den anses av många vara den bästa sluta-röka videon som någonsin gjorts. Videon har hyllats för sin kreativitet och genomslagskraft och har vunnit otaliga priser världen över, bland annat i Cannes.

Videon som innehåller ett så enkelt, men känslomässigt starkt, budskap blev snabbt en viral succé och hade nått över 5 miljoner tittare på endast 5 dagar när den släpptes 2012. Den blev också en nyhet och underlag för diskussion i flertalet länder.

Anti röka annons

Har du tips på fler bra anti-röka videos? Lämna gärna en länk här nedanför i kommentarsfältet!

%d bloggare gillar detta: